Înfrângere pe terenul campioanei pentru CSM Târgu Jiu

Într-un meci din etapa a 6-a din Conferința A din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95, CSM Târgu Jiu a pierdut confruntarea cu U BT Cluj Napoca. Echipa campioană a României s-a impus cu 112-73.

Fără Octavian Popa Calotă și Camil Berculescu, CSM Târgu Jiu a plecat în Ardeal cu gândul de a da o replică solidă mult mai titratei echipe clujene, campioana în exercițiu a României, U BT Cluj Napoca. Baschetbaliștii gorjeni au reușit acest lucru în cea mai mare parte a meciului, excepție făcând sfertul trei, în care au fost depășiți clar de echipa gazdă.

„Gorjenii au pierdut primul sfert la o diferență rezonabilă, scor 15-24, după ce minute bune din sfertul de debut au mers umăr la umăr cu echipa gazdă. Mai mult, baschetbaliștii gorjeni au avut un sfert doi de senzație, în care atacul a fost la un nivel foarte ridicat. CSM și-a adjudecat sfertul doi cu 28-26. La pauza mare, ardelenii aveau un avans de doar +7 pe tabelă, scor 50-43. De la vestiare au venit parcă alte echipe. Sfertul trei a fost unul de coșmar pentru gruparea gorjeană. Gazdele, puse în gardă de ceea ce s-a întâmplat în sfertul doi și pentru a evita un rezultat surpriză, au intrat în forță pe teren. Cu o apărare agresivă, cum rar se vede în Liga Națională, clujenii au dominat actul trei de o manieră categorică. Gorjenii, cu peste 10 posesii pierdute extrem de ușor, nu au mai putut ține ritmul cu echipa campioană, care s-a impus cu 36-6. A fost sfertul care a dus la diferența mare de scor de la finalul partidei. În ultimul act meciul s-a echilibrat din nou. Baschetbaliștii grupării gorjene au fost mult mai prezenți sub panoul advers. Ultimul act s-a încheiat cu doar o posesie avans pentru clujeni, scor 26-24”, informează csmtargujiu.ro în cronica acestui joc.

Antrenorul Kresimir Basic a ținut să-și felicite jucătorii pentru evoluția reușită în prima parte a confruntării, când jocul gorjenilor a funcționat bine, în special pe fază ofensivă, drept dovadă stând și cele peste 40 de puncte marcate pe terenul campioanei.

Jalen Dupree, cu 16 puncte, a fost cel mai bun marcator al grupării gorjene.

Vizualizări: 470

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: