Redacția Pandurul angajează jurnaliști! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la redactia@pandurul.ro până la data de 15 ianuarie 2025.

(închide)

Începe programul de cadastrare gratuită, din martie

Primăriile din Gorj au din nou posibilitatea să efectueze cadastru gratuit, începând cu luna martie. Anul trecut, doar patru primării au reuşit să ducă la bun sfârşit această acţiune, iar alte cinci primării au prelungit cadastrarea până pe 30 iunie 2017. Potrivit conducerii Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Gorj, până la ora actuală au fost înscrise, gratuit, în Cartea Funciară, 750 de imobile. Directorul Marius Mănescu spune că, în acest an, fiecare primărie are posibilitatea să efectueze cadastru, cu bani de la stat, pentru circa 2500 de imobile.

 Un nou program de cadastrare gratuită va fi putea fi accesat de primării, în câteva săptămâni. Potrivit conducerii OCPI Gorj, în acest an suma alocată Unităţilor Administrativ Teritoriale (UAT) este mare decât anul trecut, mai exact 150.000 de lei. „Ne aşteptăm ca în luna martie să înceapă etapa 2017 de cadastrare, a fost aprobat bugetul şi urmează să primim fila de buget, pentru fiecare UAT, iar fiecare UAT va avea alocat 150.000 de lei. Anul trecut s-a alocat 135.000 de lei/UAT. Acum fiecare primărie poate efectua cadastru pentru circa 2500 de imobile. Finanţarea acordată pentru fiecare imobil este 60 de lei”, a declarat Marius Mănescu, directorul OCPI Gorj. Anul trecut doar patru primării au finalizat acţiunea de cadastrare gratuită, iar alte cinci au obţinut o prelungire până la sfârşitul lunii iunie 2017. „Au reuşit să finalizeze cadastru, cu recepţie şi înscriere în cartea funciară, patru UAT: Bumbeşti Piţic- un sector, Cruşeţ- un sector, Dănciuleşti-un sector şi Teleşti-un sector. Pe cele patru sectoare au fost înscrise 750 de imobile în 750 de cărţi funciare. Au fost şi cinci primării care au prelungit contractele pentru că n-au reuşit să termine cadastrarea, până la sfârşitul anului. Este vorba despre Primăriile Cătunele- 12 sectoare, Leleşti-un sector, Borăscu- 6 sectoare, Samarineşti- 7 sectoare şi Căpreni- 7 sectoare”, a precizat Marius Mănescu.

PROVOCARE

Printre primăriile care au reuşit să finalizeze acţiunea de cadastrare în anul 2016, se află şi Primăria Dănciuleşti. Edilul local spune că a reprezentat o provocare şi vrea ca, anul acesta, să înscrie în Cartea Funciară, peste 2000 de imobile. „Suntem printre cele patru comune care au reuşit să implementeze această activitate. Anul trecut nu am reuşit să facem cadastru decât pentru un singur sector, din care au făcut parte 380-400 de parcele. Pentru noi a fost o provocare, am încercat să vedem care sunt procedurile şi consider că am căpătat experienţă. Anul acesta am identificat peste 2000 de imobile pentru a folosi toţi banii”, a declarat Ion Andronescu, primarul comunei Dănciuleşti.

Vizualizări: 12,151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: