Încep înscrierile la grădinițe și creșe. Marea "bătălie" este pentru unitățile de prestigiu

Perioada de înscriere a copiilor la creșe sau grădinițe este 15-30 iunie și va cuprinde mai multe etape. Ca și noutate, începând din toamna viitoare, grupa mijlocie la grădiniță este obligatorie.

Părinții au posibilitatea de a înregistra 3 opțiuni de creșă/grădiniță în cererea-tip de înscriere, iar cererile pot fi depuse prin email, poștă sau la sediul unității de învățământ pentru care optează. 

Potrivit edupedu.ro, în perioada 15-30 iunie 2023 are loc Etapa I din cadrul procesului de înscrieri. Aceasta va cuprinde trei faze, pe parcursul cărora copiii vor fi repartizați în funcție de cele 3 opțiuni din cererile de înscriere. 

În perioada 3-18 iulie 2023 se va desfășura etapa a II-a din cadrul procesului de înscrieri.

În această etapă se realizează înscrierea copiilor, pe locurile libere rămase în urma derulării primei etape. Și aceasta va fi împărțită tot în trei perioade. 

Între 20 și 30 august va avea loc etapa de ajustări și anume, înscrierea copiilor care nu au fost înscriși în primele două etape din lipsă de locuri sau din diferite alte motive sau care nu au participat la primele două etape, pe locurile rămase libere în urma derulării celei de-a doua etape a înscrierilor, pe baza unei proceduri specifice elaborate de Inspectoratul Școlar Județean Gorj și pe baza dosarelor depuse de părinți la inspectoratul școlar.

În data de 8 septembrie 2023 se va face introducerea în SIIIR a tuturor copiilor înscriși în anul școlar 2023 – 2024.

Ca de fiecare dată cele mai multe solicitări vor fi pentru unităţile de învăţământ consacrate. Nu de puține ori părinții aleg să parcurgă o distanță și de câțiva kilometri, zilnic, doar pentru ca micuții să meargă la o anumită grădiniță. Pentru a nu rata înscrierea, părinții fac apel la anumite modalități de a păcăli sistemul, cum ar fi viza de flotant într-o zonă din apropierea grădiniței.

Vizualizări: 503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: