Încep Campionatele Naționale U19 și U17! 

Încep Campionatele Naționale U19 și U17, competiții în care CSM Târgu Jiu are înscrise echipe în sezonul 2024-2025. Cele două formații pregătite de Sorin Vintilescu și profesorul Ion Bură vor debuta în noua ediție de campionat, în deplasare, la Craiova, contra grupelor similare de la CS Academia de Fotbal Gică Popescu. 

Cele două grupe de juniori republicani ale CSM Târgu Jiu au fost repartizate în Seria 7 a Campionatului Național, acolo unde vor avea aceiași adversari. Seria 7, atât la U17, cât și la U19, este formată din echipe din 4 județe: Dolj, Mehedinți, Olt și Gorj. CSM Târgu Jiu le va avea ca adversare în serie pe CSJ Știința Craiova, CSS Craiova, CS Academia de Fotbal Gică Popescu Craiova, FCU 1948 Craiova Fotbal Club SA, CSS Drobeta Turnu Severin, ACS Luceafărul Drobeta Turnu Severin, LPS Slatina, LPS Târgu Jiu și ACS Viitorul Târgu Jiu. 

Pentru sezonul 2024-2025, FRF a schimbat sistemul competițional. Dacă în edițiile precedente de campionat, după un sezon regulat urma play-off-ul și fazele eliminatorii, acum sistemul de desfășurare a fost schimbat complet. Au fost formate 11 serii de câte 10 echipe, care vor juca între ele de trei ori. Sistemul de desfășurare presupune un tur, urmat de un retur, după care din nou un tur. Practic, se vor desfășura 27 de etape. La final, echipa de pe primul loc din fiecare serie va fi declarată câștigătoarea seriei. Interesant este că nu există un sistem eliminatoriu pentru a desemna o campioană în Campionatul Național U19 și U17! Turul începe pe 25 august și se va încheia pe 20 octombrie. Returul începe pe 27 octombrie, iar ultima etapă din retur va avea loc pe 22 martie 2025. Campionatul va intra în pauză după etapa a XVI-a, din 7 decembrie și se va relua pe 15 martie. Al doilea tur va începe pe 29 martie, iar sezonul se va termina în data de 1 iunie 2025.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: