S-a stins din viață un fost component al Universității Craiova!

Fundaşul dreapta al Campioanei Unei Mari Iubiri, Victor „Fonfo” Niculescu, se alătură în Ceruri coechipierilor care au părăsit deja această lume. În vârstă de 75 de ani, „Fonfo” Niculescu a încetat din viaţă în cursul zilei de joi, după ce, în ultima perioadă, fusese internat la ATI, acuzând probleme grave de sănătate şi era menţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor.

Fundaş dreapta de meserie, Victor Niculescu a fost component al Campioanei Unei Mari Iubiri, aşa cum a fost alintată generaţia lui Nelu Oblemenco, a Ştiinţei Craiova, care pierdea dramatic campionatul în 1973, în favoarea lui Dinamo, pentru ca în sezonul următor, să aducă primul titlu în vitrina Universităţii Craiova, în 1974.

„Veste tristă: astăzi ne-a părăsit Victor «Fonfo» Niculescu, fostul fundaș al Universității Craiova. Vei rămâne Campion al Unei Mari Iubiri! Dumnezeu să-l odihnească în pace!” a fost reacţia clubului Universitatea Craiova.

Din 1968 şi până în 1975, Victor Niculescu a jucat în 195 de meciuri pentru Universitatea Craiova, cu care a câştigat titlul de campion, în 1974. A ratat Cupa României în sezonul următor, în finala pierdută după prelungiri în faţa Rapidului. A mai jucat la Jiul Petroşani şi Corvinul Hunedoara.

Victor Niculescu a fost campion mondial universitar cu echipa României în 1974, pe Coasta de Azur. 

Victor Niculescu a făcut parte din Campioana Unei Mari Iubiri

Anul trecut, cu ocazia Zilelor Craiovei, Victor Niculescu primise, alături de alţi colegi din generaţia Campioana Unei Mari Iubiri, titlul de cetăţean e onoare al Craiovei. Acum doi ani, Victor Niculescu se înscria pe lista ambasadorilor onorifici ai Universităţii Craiova, dând lovitura de începere la meciul de pe „Ion Oblemnco” dintre Ştiinţa şi FC Voluntari. El mai fusese invitat şi a făcut acelaşi gest onorific şi în 2015, cu prilejul unui meci pe „Extensiv”, cu Astra Giurgiu.

Vizualizări: 11,515

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: