Încă un conducător părăsește Universitatea Craiova. Al treilea în decurs de un an!

Sorin Cârţu se desparte de Universitatea Craiova fiind cel de-al treilea conducător care părăseşte clubul în ultimul an, după Marcel Popescu şi Marian Copilu. Începând de vineri acesta nu mai este preşedintele clubului Universitatea Craiova, el anunţându-şi oficial plecarea de la gruparea condusă de Mihai Rotaru.

Glorie a Craiovei Maxima, Sorin Cârţu a fost oficial al clubului din 2019, iar în 2022 a fost ales preşedinte de abonaţi, având un mandat de doi ani.

În decursul mandatului său, „Sorinaccio” a avut parte de câteva scandaluri, cu fostul antrenor al echipei, Mirel Rădoi, precum şi cu fanii echipei lui Adrian Mititelu, care i-au vandalizat gardul locuinţei sale, în mai multe rânduri, precum şi muralul din centrul oraşului care-l înfăţişa pe atacantul Craiovei Maxima. În ultimul an, relaţiile dintre Sorin Cârţu şi Mihai Rotaru s-au răcit, finanţatorul exprimându-şi public nemulţumirea faţă de anumite intervenţii ale lui „Sorinaccio”, deşi acesta nu avea nicio putere de decizie la club.

În ultima jumătate de an, nu mai puţin de trei conducători ai Universităţii Craiova au renunţat la funcţii: Sorin Cârţu, Marcel Popescu şi Marian Copilu. În acest moment, numai Gică Craioveanu mai este alături de gruparea lui Mihai Rotaru, ca director de imagine, dar funcţia este numai una onorifică, fostul mare atacant neavând niciun fel de implicare la club.

„Nu e o surpriză, e un eveniment in viața mea, sigur vor ieși polemici, dar din respect pentru mine sa luați de bună de transmit, am decis sa ies din fotbal. Spun ce simt, cum am făcut mereu, sunt la peste 55 de ani de fotbal și sunt mândru de ceea ce am realizat”, a explicat public Sorin Cârțu într-o conferință de presă.

Sorin Cârţu este la a doua plecare de la clubul condus de Rotaru, după ce în 2015 a renunţat la funcţia de director tehnic, el pregătind atunci echipa alături de Emil Săndoi. A revenit în 2019, în funcţia de preşedinte al clubului.

Vizualizări: 366

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: