Fostul antrenor al ACS Viitorul Târgu Jiu va antrena tot în Liga 2

Fostul antrenor al ACS Viitorul Târgu Jiu, Florin Stîngă, creatorul echipei care a fost la un pas de play-off, va antrena tot în Liga 2. Nou-promovata CS Tunari a făcut public numele noului ”principal”, urmând să abordeze alături de Stîngă prima stagiune după promovarea în Liga 2.

Ilfovenii au decis să meargă pe mâna lui Florin Stîngă, ultima dată antrenor tot în Liga 2, la ACS Viitorul Târgu Jiu, de unde a plecat în condiții nu tocmai bune, despărțirea de fotul antrenor nefiind clarificată de club ți nici de antrenor.

Plecat din luna ianuarie a acestui an de la ACS Viitorul Târgu Jiu, după ce a apărat jucătorii aflați în grevă în fața conducerii,  Florin Stîngă a luat o pauză până în vară, pe banca echipei aflate în insolvență de la Târgu Jiu a fiind apoi numit un antrenor fără o carte de vizită impresionantă.

Antrenor cu veleități de prima ligă și ambiții mari, Stîngă a decis să accepte provocarea unui alt club din Liga 2, ajuns în această vară în eșalonul secund, după un parcurs foarte bun în Liga 2. CS Tunari nu a făcut publică perioada pe care s-a semnat acordul, mai mult fiind axată pe prezentarea noului ”principal”, anunțată de liga2.ro.

În postarea de pe Facebook, CS Tunari l-a numit pe Florin Stîngă drept ”omul potrivit” pentru obiectivul din sezonul 2023/2024, cel puțin salvarea de la retrogradare și menținerea în Liga 2.

”OFICIAL! Arsenal Tunari și Florin Stângă au ajuns la un acord pentru postul de antrenor al grupării din Tunari. Florin Stângă (44 ani) este un antrenor român de fotbal și fost jucător. A cunoscut consacrarea la Pandurii Târgu Jiu unde a petrecut trei sezoane și jumătate, ajungând și căpitanul formației gorjene. În 2009 s-a transferat în Grecia, la Skoda Xanthi, dar după un singur sezon a revenit în România, semnând cu FCM Târgu Mureș. În data de 17 februarie 2011 a revenit la fosta sa echipă, FC Brașov. Mai apoi a activat la câteva echipe de liga a 4-a și a 3-a până în ianuarie 2018 când a revenit pe Stadionul Tineretului (Brașov) în funcția de antrenor-jucător la echipa AS SR Brașov, care continuă tradiția lui FC Brașov.

Tehnicianul în vârstă de 44 de ani a mai antrenat la echipe precum AFC Harman, SR Brașov, Odorheiul Secuiesc, Astra Giurgiu, Academica Clinceni, iar ultima oară a ocupat funcția de antrenor la ACS Viitorul Târgu Jiu. Staff-ul tehnic va fi completat de antrenorul secund Alin Ilin și antrenorul de portari Corneliu Fulga. Suntem siguri ca Florin Stângă este omul potrivit pentru noi! Bine ai venit in familia noastră!”, a anunțat clubul din Tunari pe pagina de Facebook.

Vizualizări: 1,107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: