Încă patru medici, cercetați în dosarul pensionărilor - Doi sunt de la DGASPC Gorj

Încă patru persoane, doi medici de la Direcția de Protecție a Copilului Gorj, un medic oftalmolog și un medic de familie, sunt sub control judiciar, în dosarul în care au fost acuzate alte patru persoane pentru că fabricau dosare de pensionare. 


Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului, în data de 17 ianuarie, procurorul a dispus extinderea acțiunii penale cu privire la alți patru inculpați în cauză, în dosarul penal în care se fac cercetări cu privire la săvârșire a mai multor infracțiuni de corupție. Inculpata C.A, având calitatea de medic în cadrul Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor cu Handicap din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, cu atribuții în domeniul analizării înscrisurilor medicale depuse de către solicitanții de certificate de încadrare în handicap și de întocmi referate și a formula propuneri către comisia de acordare a certificatelor menționate. Cu privire la aceasta se fac cercetări privind desfășurare infracțiunilor de luare de mită în formă continuată, infracțiune de instigare, de fals intelectual și două infracțiuni de complicitate la înșelăciune. 


Inculpatul Ș.N, având calitate de medic în cadrul serviciului de evaluare complexă a persoanelor cu handicap din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, cu atribuții în domeniul analizării înscrisurilor medicale depuse de către solicitanți și de întocmire referate, este cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, iar inculpatul G.T, având calitatea de medic oftalmolog, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și inculpata G.E, având calitatea de medic de familie, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual. ”Cu privire la cei patru inculpați menționați mai sus, procurorul a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 17 ianuarie”, se arată în comunicatul Parchetului Județean Gorj.

Vizualizări: 6,099

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: