Încă o demisie la Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu"

Încă un actor părăsește Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" din Târgu Jiu. Este vorba despre Radu Botar. Acesta și-a depus demisia și a expus motivele pentru care pleacă din instituție. Odată cu demisia lui  numărul persoanelor care au plecat din Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu", de când instituția este condusă de Mariana Ghițulescu, a crescut la 10.

Radu Botar a transmis conducerii teatrului din Târgu Jiu că nicio creație de-a sa nu va mai putea fi jucată sau transmisă publicului prin diverse mijloace. 

„La Teatrul Dramatic «Elvira Godeanu» s-a creat o situație nouă, cu derapaje flagrante în ceea ce privește modul de a exista și funcționa al acestei instituții. Aceasta este în contradicție vizibilă cu legile specifice de funcționare ale instituțiilor artistice și, de asemenea, cu statutul «lucrătorului cultural»-conform noilor norme de încadrare a artistului în societatea românească. Se adaugă aici și politizarea excesivă, aproape obraznică, a existenței și desfășurării firești a creației artistice în general și a activității teatrale în mod special. Astfel, după 33 de ani de activitate susținută și neîntreruptă în teatru și film, mă văd acum în imposibilitatea de a accepta acest mod fantezist și incoerent de conducere și coordonare a activității unei instituții de artă și cultură. Au fost introduse «reguli» absurde de funcționare, precum alinierea la un program absolut neproductiv, deloc creativ și performant, cu un orar de «fabrici și uzine». Toate acestea mă pun în situația de a alege să plec și, iată, înaintez aici și acum demisia mea. Este o opțiune personală prin care consider că am devenit incompatibili, deloc potriviți în a mai continua. Prin urmare, colaborarea noastră sub această formă total neartistică și fără valoare nu va mai fi posibilă. Duc cu mine doar regretul că munca mea, alături de acest colectiv, în ceea ceea ce – cu sinceritate – am crezut că aduce plus valoare teatrului, a fost zadarnică și, prin urmare, inutilă. Dar asta e! Obediența, însă, nu ajută la nimic, Dimpotrivă. Incompetența și nepriceperea în a coordona și conduce activitatea unei instituții profesioniste de artă și cultură sunt, din păcate, din ce în ce mai vizibile. Așadar, da, aici punem punct!“, a transmis Radu Botar.

Vizualizări: 2,761

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: