Ieşim din cod, dar nu scăpăm de ploi

Codul roşu pentru precipitaţii abundente urmează să se încheie astăzi, în judeţul Gorj. Deşi vremea pare că se va îmbunătăţi de mâine, joi revin aceste fenomene meteorologice.

 

"În orele următoare - cel mai probabil și azi se vor actualiza codurile, dar în sensul bun, față de ieri instabilitatea atmosferică va fi mult redusă. Doar la deal și la munte vor fi mai multe ploi. În rest, vremea va fi mai liniștită. Și miercuri vremea va fi destul de bună, chiar dacă vor mai fi ploi și descărcări electrice. Din păcate, de joi revin ploile, grindina, vijeliile, instabilitatea atmosferică, mai ales în vest și sud-vest, o zonă unde a tot plouat. Apoi și în celelalte regiuni, până la finalul săptămânii va fi instabilitate atmosferică în toată țara. Temperaturile vor fi mai scăzute față de normalul perioadei. În București au fost în această dmineață 11 - 13 grade Celsius. E destul de răcoare în toată țara, de ieri temperaturile au scăzut în special în est, unde au fost cam cu 10 grade mai puțin față de restul țării, de la o zi la alta. Azi  maximele vor fi de 25 - 27 de grade Celsius, mai mici decât în mod normal, vor fi regiuni cu 20 de grade Celsius. Din a doua jumătate a săptămânii ar trebui să crească iar temperaturile, spre normalul perioadei. Pe litoral - azi, miercuri și joi vor fi zile destul de bune, dar la finalul săptămânii, din a doua parte a zilei de sâmbătă și duminică vor fi ploi, cel puțin până luni și marți", a declarat Meda Andrei, meteorolog ANM.

În ultimele zile a plouat foarte mult în jumătatea de vest a țării, unde sute de gospodării au fost inundate. Pagube s-au înregistrat şi la nivelul judeţului Gorj, unde au fost înregistrate 12 apeluri la ISU.

Vizualizări: 1,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: