Ministrul Mediului a ajuns la Târgu Jiu: Pregătim echipele de intervenţii

Este mobilizare impresionantă în tot judeţul Gorj. Autorităţile se pregătesc să intervină în cazul în care se adeveresc prognozele meteorologilor. Judeţul Gorj este sub cod roşu de ploi torenţiale până mâine.

 

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor Barna Tanczos, a ajuns, la Târgu Jiu, în urmă cu o jumătate de oră. Va participa la Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă la ISU Gorj.

 

Codul roşu de vreme severă a băgat în alertă autorităţile locale şi centrale. Se aşteaptă precipitaţii abundente, în următoarele ore, şi este foarte probabil, susţin hidrologii, să fie depăşită cota de inundaţii pe mai multe râuri din judeţ.

“Aş vrea să mă întâlnesc şi cu colegii noştri de la Aba Jiu. Dacă se confirmă prognozele, poate şi cu Aba Banat. O să avem o întâlnire şi cu ISU să ne pregătim de intervenţii în caz de nevoie. În cursul nopţii, o să fie perioadele cu precipitaţii foarte mari, între 50 şi 70 de litri pe metrul pătrat în câteva zone. În zona Aba Jiu şi Aba Banat. E o perioadă destul de complicată. Cel mai important e să pregătim echipele de intervenţii şi să fim pregătiţi”, a declarat ministrul Mediului.

Toate primăriile din judeţ vor asigura permanenţa în această noapte şi vor fi supravegheate podurile, podeţe şi alte zone de pe cursurile de apă pentru a evita viiturile. Primarilor li s-a cerut să găsească eventuale spaţii de cazare în cazul nefericit în care ar fi inundate locuinţe.

Vizualizări: 2,692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: