Idei pentru o cină ușoară de vară
Iată câteva idei de cină ideale pe timp de vară!
1. Salată de năut cu roșii. Când rămâi fără idei, o salată te scoate imediat din impas. Adaugă într-un bol trei roșii mari sau șase-șapte roșii cherry, tăiate, împreună cu o bucată de brânză feta și aproximativ 600 de grame de năut. După gust, poți adăuga sare, piper, verdeață și o linguriță de ulei de măsline. Tocmai ai obținut o cină de vară sănătoasă, ușoară și care îți asigură necesarul de substanțe nutritive!
2. Salată de ton cu legume. Ai nevoie de o conservă cu ton, de preferat în suc propriu, ceapă roșie, castraveți, roșii, ardei verde, ulei de măsline și brânză feta. După ce ai tăiat mărunt roșiile, castraveții, ardeii și ceapa, amestecă-le cu puțin de ulei de măsline, un praf de sare și piper după gust și adaugă-le peste salata de ton. La final, presară brânza feta sfărâmată. Nu vei servi doar o masă rapidă, ci vei oferi organismului și necesarul de proteine și vitamine esențiale!
3. Dovlecei la cuptor, umpluți cu brânză sau carne slabă de pui ori de curcan. Ai nevoie de un dovlecel, pe care îl vei tăia transversal, brânză cheddar, mozzarella sau brânză vegană, ori carne, după gust, o ceapă roșie, ulei de măsline și condimentele tale preferate. Acum nu îți rămâne decât să tai mărunt toate ingredientele, să umpli dovlecelul cu acestea și să adaugi puțin ulei de măsline pentru ca totul să se înmoaie și să capete gust. Lasă preparatul la cuptor pentru 15-20 de minute. Asta e tot! Acum poți presăra piper sau chilli, dacă ești adepta mâncărurilor puțin picante!
4. Bruschete grecești. Dacă ai la îndemână o legătură de ridichi, o roșie, o ceapă verde, iaurt, mărar și brânză feta, ești la un pas de a obține o gustare grecească deosebită, ușor de preparat și ideală pentru o cină în miezul verii. Tăie mărunt legumele, amestecă-le într-un bol cu iaurtul, mărarul și brânza feta sfărâmată, adaugă piper și o linguriță de ulei de măsline. Prăjește câteva felii de pâine și unge-le cu compoziția tocmai obținută.
5. Salată cu noodles și piept de pui. Ți se pare o combinație ciudată? Încearc-o și îți vei schimba radical părerea. Ai nevoie de câteva ingrediente la îndemâna oricui: un piept de pui, tăiței (atât cât prinzi în mână), salată verde, un morcov, andive, nuci și avocado. Se condimentează pieptul de pui cu sare și piper și se fierbe sau se prepară grill, după gust. Se fierb tăițeii și se așază într-un vas în care se adaugă salată verde, avocado, miez de nucă, morcov răzuit și frunze de andive și se amestecă împreună cu o lingură de ulei de măsline. La final se adaugă pieptul de pui.
6. Friptură de vită cu sparanghel și cartofi. Dacă vrei să încerci ceva nou, avem rețeta ideală pentru o cină delicioasă în plină vară. Asigură-te că ai la îndemână 3 cartofi de mărime medie, o legătură de sparanghel, o lingură de ulei de măsline, o bucată de carne de vită cât mai slabă și condimentele tale preferate. Într-o tigaie bine încinsă, fără ulei, adaugă cartofii tăiați cubulețe, sparanghelul și carnea de vită și lasă-le să se pregătească împreună, stil grill. Ar trebui să dureze mai puțin de 15 minute. După ce așezi preparatul în farfurie, presară puțin ulei de măsline și, eventual, condimentele care știi că dau gust mâncării tale. Poți fi sigură că tot ceea ce ai acum în farfurie este sănătos, hrănitor, nu îngrașă și aduce organismului tău necesarul de substanțe nutritive care mențin echilibrul interior.
7. Tortilla cu orez și legume. Ai nevoie de o cană cu orez, un ardei verde și unul roșu, un morvov, o vânătă, un dovecel și o lipie. Taie legumele fâșii lungi și fierbe-le, timp de 15 minute, împreună cu orezul, într-o tigaie. Când apa s-a evaporat, știi sigur că preparatul este gata. Presară chilli și adaugă umplutura în lipia pe care ai încălzit-o puțin. Felicitări! Tocmai ai obținut un sushi buritto, preparat concurent al celebrului sushi!