Îngheţată de casă din trei ingrediente
Pentru perioada de vară caniculară puteţi prepara o îngheţată delicioasă de casă care necesită doar trei ingrediente. Este foarte uşor de realizat şi poate fi consumată după doar patru ore de stat la rece.
Îngheţata făcută acasă este sănătoasă şi poate fi un desert savuros, mai ales pentru copii.
Ingrediente:
- 300 g iaurt gras (pus la strecurat într-o sită fină, să se scurgă bine zerul)
- 200 g lapte condensat şi îndulcit
- 3-4 linguri de dulceaţă de fructe sau o mână de fructe de pădure proaspete ori congelate.
Mod de preparare: Amestecaţi iaurtul cu laptele într-un bol, apoi adăugaţi dulceaţa sau fructele de pădure. Amestecaţi totul foarte bine cu un blender, până obţineţi o compoziţie omogenă.
Turnaţi compoziţia într-o tavă/caserolă şi daţi-o la congelator. Nu uitaţi să amestecaţi totul cu o furculiţă, din oră în oră, pentru a împiedica formarea cristalelor de gheaţă.
După aproximativ patru ore îngheţata poate fi savurată.