Hotelul minerilor ar putea fi scos la vânzare

Administraţia Complexului Energetic Oltenia vrea să vândă Hotelul Mina de la Rânca, dacă şi ceilalţi co-proprietari doresc acest lucru, spun cei care îl administrează. Clădirea a fost renovată anul trecut, însă nu este funcţională pentru că nu a fost autorizată de pompieri, fiind nevoie de noi investiţii în ceea ce priveşte siguranţa. O altă variantă ar fi ca hotelul să fie preluat în administrare de o firmă privată. Reprezentanţii proprietarilor urmează să se întâlnească pentru a lua o decizie în ceea ce priveşte soarta hotelului.
Proprietarii Hotelului Mina sunt CE Oltenia, Federaţia Naţională Mine Energie (FNME), Uniunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO) şi CS Pandurii. Hotelul Mina de la Rânca nu este deschis în momentul de față, deși CE Oltenia a plătit bani grei pentru restaurarea clădirii anul trecut. Chiar dacă nu poate oferi spații de cazare pentru doritori, clădirea este zilnic încălzită de reprezentanții companiei de la Baza de Tratament Săcelu, pentru a nu se degrada din cauza gerului. Cei din conducerea CE Oltenia ar vrea ca și ceilalți co-proprietari ai hotelului să participe cu bani, astfel încât unitatea să fie pusă în funcțiune, cu respectarea normelor ISU.
Reprezentanţii FNME, care sunt co-proprietari la Hotelul Mina, au tot spus că federația nu are bani să participe pentru readucerea la viață a hotelului. Liderul federației, Dumitru Pîrvulescu, spune că a cerut și noii conduceri a companiei să accepte compensarea datoriilor pe care le are față de CEO prin cedarea părții deținute la Hotelul Mina. "Datoriile față de CEO ne încurcă, avem conturile blocate de doi ani, funcționăm la limită. Așa am preluat federația. Trebuie să găsească portița asta, pentru că altfel nu am cum să rezolv. Le-am scris mai multe adrese oficiale în sensul acesta. I-am trimis și domnului Boza o hârtie oficială, am discutat cu dânsul, i-am explicat ce s-a întâmplat acolo în 2013-2014 cu procesul acela, are persoane care au fost atunci în Directorat", a explicat Dumitru Pîrvulescu.
FNME trebuie să plătească sute de mii de lei către CE Oltenia pentru folosinţa sediului companiei din Debarcader, proces câştigat de companie pe vremea lui Laurenţiu Ciurel.
Variante
Reprezentanţii CE Oltenia vin cu propunerea ca imobilul să fie scos la vânzare sau închiriat unei societăți. "Noi suntem dispuși inclusiv la vânzarea părții noastre din Hotelul Mina. Către unul dintre ceilalți proprietari sau către cine doreşte. Sau, dacă nu, să găsim o societate care să-l administreze. Nu am făcut o evaluare a clădirii, trebuie ca un evaluator expert agreat de toate părţile să se ocupe de treaba aceasta. Asta numai după ce stabilim exact ce vom face. Urmează să ne întâlnim cu ceilalţi co-proprietari să luăm o decizie", a declarat Ștefan Cherciu, directorul Bazei de Tratament Săcelu a CE Oltenia.

Vizualizări: 5,892

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: