Gorjeanul acuzat că și-ar fi vândut copilul unui neamț vrea să-l dea spre adopție. ”Îl trece neamțul pe numele lui”

Minorul de șapte ani din comuna Dănciulești, scos din țară la începutul acestui an de către un cetățean străin, a fost adus de autorități în țară și este în plasament alături de sora sa de opt ani și fratele de numai trei ani la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj. Părinții minorilor se luptă acum în instanță să ia copiii de la stat și să-i dea în plasament surorii lor mai mari, ca apoi să înceapă demersurile pentru a-i da pe doi dintre ei spre adopție.

Gorjeanul din comuna Dănciulești acuzat că și-ar fi ”vândut” copilul unui cetățean neamț căruia i-au semnat și o procură, nu a renunțat la ideea de a-și da copilul străinului. Bărbatul nu mai vrea probleme și vrea ca totul să fie legal și de aceea este dispus să înceapă procedura de adopție.

”Copilul cel mijlociu, care a fost plecat în Germania, a venit în țară, este la centru la Târgu-Jiu împreună cu frații săi și noi suntem acum în instanță pentru că vrem să-i luăm acasă de la stat și să-i dau în plasament la fiica mea cea mare. Ea are 21 de ani, este căsătorită, au venit de la primărie i-au făcut anchetă și îi poate lua. Am făcut și eu ceva renovări pe acasă și este totul în regulă. De când a venit în țară nu am văzut deloc băiatul dar nici pe frații lui. Am vorbit doar la telefon”, povestește tatăl băiatului.

Bărbatul este dispus să-i dea pe doi dintre ei spre adopție.

”Băiatul s-a atașat foarte mult de neamț și neamțul de el. Noi chiar voiam să-l dăm spre adopție pentru că nu avem posibilități și asta ar fi singura soluție a lui să aibă un trai mai bun. După ce îi luăm de la centru o să vrem să-l dăm neamțului, dacă îl ia, să-l ia odată cu acte în regulă, să-i schimbe numele, să-l treacă la numele lui și scăpăm o dată de probleme. Când neamțul venea în țară la vecinul meu, copilul stătea numai acolo. O să vină și neamțul când avem procesul cu statul. Pe fata de 8 ani o să o dau spre adopție fiicei mele care îi ia acum în plasament că nu poate face copii, și nu o pot da cu fratele ei neamțului pentru că e fată și o țin lângă casă, iar pe băiatul cel mic îl țin și eu în casă”, a mai spus gorjeanul.

Tatăl copiilor consideră că în felul acesta le face un bine fiilor săi și le oferă o șansă la o viață mai bună. ”În Germania are camera lui cu de toate, are tablete, televizoare, jucării, haine, nu îi lipsește nimic. Camera lui de acolo e cât toată casa mea. Vreau să-i ofer un trai mai bun, aici la țară nu o să-l aibă niciodată”.

Și autoritățile de la Dănciulești știu că localnicul voia să-și dea copilul spre adopție cetățeanului străin. ”Eu vă spun drept. Copilul a plecat din țară cu o procură legală, iar cei care îi cunoșteau știu situația. Se știa că micuțul pleacă, dar nu s-a pus nici o clipă problema că bărbatul și-ar fi vândut copilul. Este exclus. Ce pot să vă spun este că voiau să demareze procedurile să-l dea spre adopție neamțului. Acum copilul este în țară, este în grija Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, iar părinții au făcut acțiune în instanță să-și ia copiii acasă. Nu vor să-i lase în grija statului”, a declarat viceprimarul din comuna Dănciulești, Ion Popescu.

Vizualizări: 1,395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: