Gorj: Sute de săteni pleacă la muncă peste hotare

O dată la trei luni, sute de săteni din comuna Tânțăreni pleacă la muncă peste hotare și recunosc acest lucru chiar autoritățile locale, care susțin că s-a ajuns aici din cauza lipsei locurilor de muncă. Primarul este încrezător că această problemă se va rezolva în momentul în care se va deschide fabrica de ulei din comună.

Comuna Țânțăreni are o populație de peste 5.500 de locuitori numai că, din păcate, o dată la trei luni aproximativ 150 din aceștia pleacă la muncă peste hotare.

”Cea mai mare problemă cu care se confruntă comuna noastră este lipsa investitorilor și a locurilor de muncă. Este trist că o dată la trei luni în jur de 150 de săteni pleacă la muncă în străinătate.  Vorbim de acei muncitori sezonieri de peste hotare. Noi sperăm să rezolvăm această problemă cât mai repede”, a declarat primarul Robert Ciutureanu.

Autoritățile locale din comuna Țânțăreni au bătut palma cu un investitor care va deschide aici o fabrică de producerea a uleiului.

”Noi am încheiat deja un contract cu un investitor care va face o fabrică de ulei. Noi i-am pus la dispoziție terenul unde se va face investiția și din primele discuții se vor crea în jur de 200 de locuri de muncă. Fabrica se va face în satele Florești și Țânțăreni. Vreau să vă spun că am mai fost contactat de un investitor din zona Moldovei care ar vrea și el să deschisă o fabrică de procesare a produselor agricole. Să ne ajute Dumnezeu să îl aducem și pe acesta la noi în comună”.

Vizualizări: 2,039

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: