Târgu Jiu 2024. Mai sunt cartiere unde nu este apă

Locuitorii din cartierul Drăgoeni 2 din Târgu-Jiu se confruntă cu o problemă majoră: nu au surse de apă și nici fântânile nu mai furnizează apă din cauza secetei recente. Terenurile din această zonă și rețelele de utilități sunt deținute de Complexul Energetic Oltenia, iar municipalitatea așteaptă ca Aparegio, care operează rețeaua de apă și canalizare din Târgu Jiu, să preia și această zonă. Primarul Marcel Romanescu a acordat un interviu la Radio infinit pe acest subiect, în care face o relatare amănunțită a stării de fapt, însă când vine vorba de soluții ridică din umeri și spune că vina este în altă parte.


Primarul Marcel Romanescu susține că nu poate face nimic pentru ca locuitorii orașului să beneficieze de condiții minime și spune că problema trebuie rezolvată de Aparegio și Consiliul Județean Gorj. 

În urma unei discuții desfășurate joi la sediul companiei, s-a conturat ideea ca operatorul Aparegio să preia aceste rețele și să le pună în funcțiune până la Paște, conform declarațiilor primarului Marcel Romanescu.

Dar între timp, în 2024, în Târgu Jiu sunt oamenii nu au apă. Nici de la fântâni. 


”Cel puțin în acest moment a mai apărut o problemă: nici măcar fântânile nu mai pot fi folosite, pentru că în urma acestei perioade extrem de secetoase, nici fântânile nu mai au apă, nu mai au cantitatea necesară nici măcar de apă menajeră, pe care cetățenii să o poată folosi la uzul casnic”, confirmă Romanescu la Radio Infinit.

Probleme legate de aprovizionarea cu apa sunt și în cartierul Preajba, unde apa nu este potabilă. Primarul Romanescu afirmă că Aparegio ar trebui să înceapă, în cursul acestui an, investiții finanțate din fonduri europene pentru remedierea acestei situații. Culmea este că primarul spune că apa nu este bună ”din punctul său de vedere”. De fapt, în Preajba, locuitorii au apă menajeră.  

”Probleme cu apa mai sunt și în alte cartiere și mă refer aici la cartierul Preajba, cartierul de tineri, pentru că știți foarte bine că în acea zonă apa pe care Aparegio nu este din punctul meu de vedere de cea mai bună calitate. Și eu sper ca Societatea Aparegio, odată cu investițiile pe care le realizează, să poată să le furnizeze și cetățenilor din cartierul de tineri din Preajba cele mai bune condiții de alimentare cu cu apă. Dar v-am spus, acolo există apă, cel puțin în momentul de față putem s-o considerăm ca o apă, măcar menajeră, în comparație cu cartierul Drăgoeni 2, unde nu există nici măcar o sursă de alimentare cu apă pentru cetățenii care locuiesc în acel cartier”.

Vizualizări: 1,546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: