Gorj: Sute de locuințe construite pe terenul statului. Proprietarii nu au acte pe terenul pe care au construit case

Sute de locuințe construite pe terenul statului, fără ca locatarii să aibă acte de proprietate. Se întâmplă în satul de sinistrați din Câmpu Mare, acolo unde sunt aproximativ 300 de case construite de Guvern sau în regie proprie, fără ca proprietarii să aibă acte pe terenul pe care au ridicate locuințele.

În urma alunecărilor de teren din anul 2006 și care au dus la distrugerea mai multor locuințe din satul Seciurile al comunei Roșia de Amaradia, s-a decis atunci la nivel central, strămutarea la Câmpu Mare a celor care au rămas fără case. Pe repede înainte, Guvernul a construite aici câteva sute de imobile pentru cei afectați, la care se adaugă și casele construite în regie proprie cu sprijin financiar de la statul român.

Sinistrații s-au mutat cu greu în locuințele primit gratuit de la autorități pentru că au fost făcute la mântuială și au fost nevoiți să facă îmbunătățiri și să-și facă aici mici gospodării. După cinci au devenit proprietari pe imobile, dar nu și pe terenul de sub case și au constat târziu acest lucru.

Au trecut aproximativ 15 ani de când sinistrații de la Seciurile locuiesc la Câmpu Mare, iar autoritățile nu au făcut nimic pentru a rezolva situația juridică a terenurilor pe care au construit și oamenii dar și statul.

”Cea mai arzătoare problemă a noastră este să rezolvăm situația din Câmpul Mare. Este vorba de satul de sinistrați, unde Guvernul a construit acele case de 2 camere, pe care unii și le-au mai mărit, sau și-au construit vile cu sprijin de la stat și contribuție proprie. Ciudat este că sunt proprietari pe case, dar nu și pe terenul de sub ele. Nimeni nu are acte și în această situație sunt aproximativ 300 de proprietari de imobile. Trebuie să rezolvăm obligatoriu această problemă”, a precizat Marius Țîrcomnicu, viceprimarul cu atribuții de primar din comuna Albeni.

Vizualizări: 6,811

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: