Gorj: O primărie face o acțiune pentru a pune la zid o firmă din oraș. Reglare de conturi?

O primărie din județul Gorj caută să "inventarieze" cetățenii care au suferit accidente din cauza pavimentului după trotuar. Este decizia luată de primăria din Motru care susține că un cetățean s-a accident după ce a căzut pe pavimentului realizat de un agent comercial din Motru.




Inițiativa primăriei din Motru de a chema victimele străzii la primărie pare a fi mai degrabă o reglare de conturi între edil și proprietarul firmei respective. Pe plan local se cunosc disensiunile dintre primarul Cosmin Morega și Mihai Râmescu, iar primarul pare că se folosește cât poate de funcția sa.

"Cine a fost victima unui accident în zona "Piața Nouă" din cauza pavimentului realizat în urmă cu mulți ani, se poate adresa Primăriei Municipiului Motru în scris pentru a remedia această problemă importantă pentru siguranța cetățenilor. 

Din informațiile noastre, sunt zeci de persoane care au suferit accidente, chiar foarte grave, în urma alunecării pe gresia montată, în timpul intemperiilor. Această porțiune de trotuar nu a fost modernizată de Primăria Municipiului Motru și nu are autorizație pentru aceste lucrări din verificările făcute. Urmează modificarea acestei porțiuni pentru a se evita eventuale accidentări pe viitor. Cine a greșit trebuie să remedieze și, după caz, să suporte cheltuielile", este anunțul autoritățile locale din Motru. Nu este clar dacă înainte de acest lucru a încercat să rezolve direct cu proprietarul firmei. 


În timp ce zecile victime ale pavimentului pus de agentul economic sunt așteptate la primărie, cel care a modernizat trotuarul în urmă cu peste un deceniu face clarificări.


"Să vă fie rușine pentru dezinformare! "Ghiocela" plătește peste 6 miliarde de lei vechi pe lună și  este cel mai mare contribuabil privat din Motru. În urmă  cu 17 ani am refăcut  acest  trotuar spart și plin de gropi din fonduri proprii, cu un pavaj ceramic tip klinker fabricat în  Italia, nu cu gresie casnică cum se dezinformează în online! Cine a "comandat" acest material  mincinos și  defăimător?  Acea persoană  care a căzut și  și-a rupt piciorul, a căzut  din cauza apei care curge pe jos de la cișmeaua  montată  de primărie fără  autorizație!", declară public Mihai Râmescu.


Cazul a fost preluat de Poliția Locală din Motru care raportează faptul că "o persoană de 40 de ani din localitate a ajuns la spital cu fractură la picior după ce a căzut pe pavimentului realizat de agentul economic și care era un din cauza ploii. Polițiștii locali au "făcut o anchetă" retroactivă și au aflat acum că sunt zeci de persoane care au suferit luxații după ce au alunecat pe pavimentului cu pricina indiferent de anotimp. 


Având la bază aceste raport realizat chiar de șeful Poliției Locale Motru, autoritățile sunt acum pe urmele "victimelor".

Vizualizări: 7,740

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: