Gorj: Fost primar condamnat la închisoare

Fostul primar de la Albeni, Silviu Ionuț Stan, a fost condamnat de Tribunalul Gorj la 4 ani de închisoare cu executare. Decizia a fost dată vineri, 12 iulie, dar nu este definitivă.

El a fost achitat pentru infracțiunea de trafic de influență sesizată de martorul denunțător Cotojman Irinel, pentru infracțiunea de luare de mită, pentru trafic de influență sesizată de martorul denunțător Clipici Florentin, pentru infracțiunea de instigare la divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice legată de concursul susținut de martorul denunțător Șopescu Adrian, pentru infracțiunea de divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice legată de concursul susținut de martora Doloc Emilia Ionela.

A fost condamnat pentru infracțiunea de trafic de influență, denunțată de Șopescu Adrian, la 3 ani de închisoare, pentru infracțiunea de trafic de influență, denunțată de Stăicuț Florin Claudiu, la 3 ani de închisoare.
În total, pentru infracțiuni concurente, Stan va executa o pedeapsă de 4 ani de închisoare, fiind aplicat un spor de 1 an.
In plus, a fost dispusă interzicerea exercitării drepturilor de a fi ales în autoritățile publice, de a ocupa funcții publice sau de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public, pentru o durată de 5 ani după executarea pedepsei.

I-a fost confiscată suma de 3500 euro de la martorul denunțător Șopescu Adrian și încă 5500 lei. 

Hotărârea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Primarul Ionuț Silviu Stan a fost judecată pentru că a cerut șpagă suma de 3.000 de euro pentru a face o angajare în funcția de asistent medical comunitar.

Vizualizări: 5,326

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: