Pistolarul Stăncioi și-a primit sentința

Petre Stăncioi și-a primit sentința. Tribunalul Gorj l-a condamnat la 22 de ani de închisoare pentru tentativa de omor asupra soțului fostei sale soții, Elena Sichitiu.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Incidentul a avut loc pe 14 iulie anul trecut, ziua în care Stăncioi a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru șantajarea fostei soții legat de un teren obținut după divorț. În loc să se predea, Stăncioi s-a dus la locuința fostei soții din comuna Turcinești, unde l-a împușcat pe soțul acesteia, Adam Cosmin Sichitiu, în picioare și abdomen. După atac, Stăncioi a fugit și s-a ascuns în pădure timp de o săptămână, fiind ulterior capturat de polițiști în zona Iezureni, pe malul Jiului.

Tribunalul Gorj a decis condamnarea lui Stăncioi pentru mai multe infracțiuni: 17 ani pentru răzbunare pentru ajutorul dat justiției, raportat la tentativa de omor calificat, 3 ani pentru violare de domiciliu în variantă agravată, 3 ani pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, și 3 ani pentru uz de armă fără drept.

Pe lângă pedeapsa de închisoare, Stăncioi este obligat să plătească daune morale și materiale victimelor sale. Adam Cosmin Sichitiu va primi 15.000 de euro daune morale și 200 lei pentru cheltuieli de consiliere psihologică, iar Elena Sichitiu va primi 5.000 de euro daune morale. De asemenea, Stăncioi va trebui să achite 10.000 de lei către Spitalul Județean și Ambulanța Gorj, pentru cheltuielile de spitalizare și asistență medicală a victimei.

Vizualizări: 2,498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: