Gazonul stadionului din Târgu Jiu a fost distrus din nou

Terenul de joc din incinta Stadionului Municipal din Târgu Jiu a intrat din nou în lucări de însămânțare după ce suprafața de joc s-a deteriorat din nou. Este a doua oară în acest an când municipalitatea a apelat la o firmă specializată pentru a reface gazonul, la mai puțin de trei luni de la precedentele lucrări.

Cei care aleargă pe pista stadionului din Târgu Jiu au constatat un miros de mucegai care provine de la iarba uscată de pe terenul de joc, suprafața acestuia fiind grav afectată și iarba distrusă pe suprafețe destul de mari, asta deși s-au mai efectuat lucrări pe terenul de joc și în vara acestui an.  Dacă atunci a existat o explicație, fiind multe evenimente organizate chiar pe teren, într-un timp scurt, respectiv balurile absolvenților, acum e greu de explicat situația în care a ajuns din nou terenul.

Gazonul a mai fost însămânțat în luna iulie, atunci când a jucat la Târgu Jiu formația de Liga 1, FCU Craiova. Din păcate gazonul pus atunci nu a rezistat prea mult timp, cel mai probabil pentru că nu a fost suficient timp să se refacă și au început și meciurile din Liga 2. Acum s-a apelat din nou la o firmă specializată pentru a însămânța suprafața de joc. Lucrările de înnisipare a terenului au fost demarate săptămâna trecută iar în aceste zile se lucrează la însămânțarea terenului cu semințe de gazon.

Un utilaj ușor, tractor de mici dimensiuni, a lucrat intens în această săptămână pentru a însămânța terenul, urmând ca suprafața de jocsă fie acum protejată pentru ca iarba să poată răsări. Pentru acest lucru specialiștii spun că este nevoie de cel puțin o lună de pauză, în care să nu se mai dispute meciuri pe gazon, altfel lucrările făcute acum nu vor avea nici un efect pe termen lung.

Suprafața actuală a terenului de joc este și una destul de uzată, pentru că are mai bine de zece ani de când a fost amenajată de cei de la Pandurii. Între timp suprafața de iarbă nu a fost niciodată schimbată total, așa cum se procedează pe marile stadioane, ci doar cosmetizată cu lucrări sezoniere.

Galerie foto



Vizualizări: 1,454

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: