Gaze în nouă localități din Gorj

Vești bune! Localnicii din nouă localități din Gorj ar putea avea gaze. A fost stabilita ca prioritară realizarea unei conducte de transport de gaze din Tetila, din Gorj, până în Ramnicu Valcea. 

Pe traseu, anunță primarul din Novaci, toate localitățile traversate de magistrala de gaze ar putea beneficia de gaze. "A fost adoptată hotărârea pentru Sistemul Național de Transport al Gazelor Naturale privind declararea proiectului de investiții “Conducta de transport gaze naturale Tetila-Horezu-Râmnicu Vâlcea (alimentare cu energie electrică, protecție catodică și fibra optică) ca proiect de importanță națională în domeniul gazelor naturale. 

Astfel se va putea asigura furnizarea cu gaze atât a instituțiilor publice (spitale, școli etc.) cât și a locuințelor private", a anunțat primarul din Novaci, Dumitru Leuștean. 

În Gorj, conducta de gaze va trece prin Novaci, Bumbești-Jiu, Mușetești, Alimpești, Baia de Fier, Bengești-Ciocadia, Bumbești-Pițic, Crasna și Polovragi.

"Prin realizarea acestei conducte se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a unui număr de aproximativ 90.546 consumatori casnici, un număr de 38.839 gospodării, 1292 instituții publice (școli, primării, grădinițe, biserici, dispensare, cămine culturale, cabinete medicale, etc) și de agenți economici și consumatori industriali", a mai transmis primarul Leustean.

Vizualizări: 8,749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: