Echipaj SMURD la Novaci

Conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj vrea să înființeze un serviciu SMURD în cadrul Grupului de Intervenție Novaci.

„Obiectivul nostru a fost să creștem echipajele SMURD de la nivelul județului. Dacă în anul 2017 aveam operaționalizate trei echipaje SMURD la nivelul județului, Târgu Jiu, Motru și Țicleni, în acest moment avem șapte echipaje SMURD și în cel mai scurt timp urmează operaționalizăm un echipaj SMURD în cadrul Gărzii de Intervenție Novaci, pentru că este singura subunitate care nu are SMURD în acest moment“, a spus Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Acesta a precizat că în perioada următoare va începe lucrările de construcție la un nou sediu la Garda de Intervenție Novaci: „Nu am operaționalizat un echipaj SMURD până acum pentru că am fost în discuții cu reprezentanții Primăriei și urmează să construim un spațiu nou pentru pompierii de acolo, având în vedere că au spații insuficiente de pregătire și de desfășurare de activități. S-a trecut de faza de proiect, lucrarea a fost atribuită și urmează să demareze lucrările. Ne-am propus ca investiția să fie finalizată anul viitor“, a mai precizat Florin Chisim.

În ultimii ani, ISU Gorj a operaționalizat echipaje SMURD la Hurezani, Tismana, Rovinari, iar în acest an a fost operaționalizat un echipaj SMURD la Bumbești Jiu.

Vizualizări: 1,756

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: