Fotografia care răstoarnă Târgu Jiul

O fotografie făcută după alegerile din 9 iunie, în care apare social-democratul Marcel Romanescu, din mașina căruia se vede un sac despre care se presupune că ar fi sac cu buletine de vot, ridică mari semne de întrebări. Au fost acuzații de fraudare a alegerilor, iar orice solicitări de lămurire a subiectului au fost blocate de pesediștii din birourile electorale, sprijiniți de AUR și Partidul Verde. Diferența dintre Iulian Popescu și Marcel Romanescu a fost de 1000 de voturi. Chiar dacă Romanescu și-a primit mandatul, încă nu s-a clarificat dacă s-au furat voturi sau nu, iar acum primarul va trebui să explice ce avea în mașină.


Cu toții se întreabă ce se afla pe bancheta din spate a mașinii pe care o folosește Romanescu în calitatea sa de primar al municipiului Târgu Jiu. 


În Târgu Jiu sunt tensiuni puternice după ce au fost identificate mai multe probleme în procesul de votare pentru alegerea primarului din Târgu Jiu. Mai multe procese verbale au fost semnate în alb si mai apoi au fost completate. Ulterior, birourile electorale au modificat din pix procesele verbale pentru a ieși numărul de buletine și au validat alegerile fără să clarifice ce se întâmplă.

În plus, sacii albi cu buletinele de vot au fost depozitați în tirurile firmei lui Alin Ușurelu, Oltenia Transport. Ușurelu este director la societatea primăriei Târgu Jiu, Transloc.

Ionel Burtea, consilier județean, a formulat plângere în instanță pe neregulile de la alegeri, iar termen în proces este vineri, 21 iunie.

Voi ce vedeți pe bancheta mașinii?

Vizualizări: 26,451

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: