Fotbal şi manele de Florii

 Meci mare ieri pe malul Tismanei, dar nu în localitatea ce poartă numele râului, ci ceva mai jos, la Godineşti, acolo unde Primăria a inaugurat un teren de fotbal pentru echipa locală, imnul fotbaliştilor fiind o manea dedicată edililor localităţii. Scorul final nici nu mai contează, bucuria localnicilor că de acum încolo vor putea vedea meciuri pe viu la ei pe maidan fiind cel mai important lucru.

Echipa Ştiinţa Godineşti ocupă locul 5 în clasamentul categoriei Onoare şi îl are ca antrenor pe viceprimarul Coman Aurariu, care a scris şi o monografie despre fotbaliştii localităţii. Aurariu a declarat cu această ocazie că maneaua care este imnul echipei de fotbal are ritmurile iubite şi de suporterii Universităţii Craiova, Ştiinţa Godineşti având culori oficiale alb-albastre. "Este o melodie care se aseamănă cu cea folosită de liga suporterilor Blue Angels, de la Universitatea Craiova. Omoară manelele pe cineva? Dacă lor le-a plăcut, e cadoul lor pentru mine şi pentru domnul primar", a menţionat viceprimarul. Coman Aurariu i-a încurajat pe jucători înaintea meciului de inaugurare a stadionului, spunându-le să nu ţină cont de eventualele critici venite din partea suporterilor în cazul unor ratări. "Nu-i ascultaţi pe cei de pe margine, pentru că ei poate nu ştiu fotbal. Continuaţi şi jucaţi în continuare şi la final facem noi analiza şi vedem cum ne pregătim de meciul viitor", a menţionat vicele pasionat de fotbal.

 "Hai Ştiinţa Godineşti, cea mai tare trupă eşti"

 Maneaua care este imnul echipei a fost ascultată de pe un CD de mai multe ori înainte ca preotul comunei să oficieze o slujbă de sfinţire a stadionului. Piesa durează câteva minute bune şi, pe lângă numele edililor comunei, face referire şi la componenţii lotului de fotbal. Localnicii veniţi la "stadion" au avut păreri împărţite cu privire la maneaua favoriţilor lor. "Dacă lor le-a plăcut şi dacă vor juca şi fotbal, e bine. Joacă oricum parcă mai bine de când cu maneaua asta şi cred că se pot concura şi cu echipe care n-au manele. Să se pună cu Pandurii, care e o minune. Pandurii n-are manea, dar a bătut pe Steaua şi pe Gaz Metan şi sunt buni. Şi Craiova e bună, a făcut harachiri cu Dinamo, le-a scos fotbalul din cap", spunea un bătrân din sat, venit la meci.
 Primarul Gheorghe Corbeanu a tăiat panglica inaugurală, ocazie cu care a menţionat că terenul a fost făcut "mai mult cu muncă patriotică, la fel ca pe vremuri", fondurile de la buget fiind ca şi inexistente pentru aşa ceva. "Am apelat la sponsori, că de la buget nu am avut fonduri, aşa cum s-a mai spus. Pot să spun că am făcut terenul ăsta cu muncă patriotică şi cu sărumâna, că altfel nu se putea şi nu mi-e ruşine s-o recunosc. Oricum trebuia să facem ceva, nu ştiu dacă ei vor juca mai bine pe manele, dar până acum jucam mai ales la Tismana, şi ni se percepau taxe. Nu mai mergea pe gratis şi decât să dăm cinci milioane la meci numai ca să jucăm acolo, mai bine am zis să ne mobilizăm noi şi să ne facem ceva aici, al nostru", a menţionat edilul.
 
 Morega şi Mischie prezenţi la inaugurare

 Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, deputat în colegiul care include comuna Godineşti, precum şi fostul lider al PSD Gorj, Nicolae Mischie, născut în localitatea respectivă, au participat şi ei la inaugurarea stadionului. Cei doi au stat în locuri separate pe lângă gardul ce delimitează zona de tuşă de tribunele spectatorilor, tribunele fiind bănci aduse de acasă de ţăranii veniţi la meci. Morega a anunţat că va ajuta cu vreo 5000 de lei pentru ca amenajarea terenului de fotbal să continue. Cât despre manea, acesta a evitat să se pronunţe tranşant, aşa cum a făcut-o Mischie, care a fost de părere că muzica populară românească este mult mai apreciată decât genul respectiv. Precizarea vine în contextul în care soţia sa, Sanda Mischie, s-a pronunţat mereu împotriva manelelor atunci când era în politică. Mischie mai are un regret. El spune că terenul de fotbal putea fi făcut încă de când era el preşedinte al Consiliului Judeţean, dacă Primăria şi Consiliul Local s-ar fi implicat mai mult într-un asemenea proiect. Un astfel de proiect i-ar fi putut aduce însă şi un eventual alt dosar penal, mai ales că lucrarea se făcea la Godineşti, iar la suspiciunile din 2003-2004, orice era posibil, varianta de acum a edilului, cu "sărumâna" şi muncă patriotică, fiind mult mai bună pentru autorităţi.


Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: