FNME: Salariații se întreabă cum vor mai fi acordate salariile

Situația în care se află Complexul Energetic Oltenia îi îngrijorează pe mineri și energeticieni, mai ales că în această perioadă compania nu își mai produce banii nici pentru salarii. Veniturile celor aproximativ 13 mii de angajați sunt asigurate, însă cu greu. 

Chiar dacă starea companiei energetice nu este una tocmai bună, guvernanții se ”bat cu pumnii-n piept” și spun că CE Oltenia va funcționa și că totul este sub control. Dumitru Pârvulescu, liderul Federației Naționale Mine Energie, spune că angajații companiei energetice sunt extrem de îngrijorați.

”Realitatea de astăzi ne duce cu gândul că ceva nu este în regulă. De vreo 2 luni si jumătate mergem cu putine grupuri, iar salariații se întreabă cum vor mai fi acordate salariile. Trebuie niște lucruri concrete. În momentul în care premierul a venit cu afirmația că trebuie să renunțăm la energia pe cărbune, acesta trebuia să spună ceva concret și anume că România își propune ca până în anul 2050 trebuie să renunțăm, iar atunci știam ce și cum. Salariile sunt plătite, foarte probabil, și din acel fond de unde au fost achiziționate și certificate CO2, posibil, nu am alte informații”, a spus Dumitru Pârvulescu, liderul FNME, la Radio Infinit.

Pârvulescu mai susține că ar trebui să fie făcute angajări în CEO. ”Pe termen scurt vor trebui să facă angajări. Nu se pot dispensa de cărbune. E clar că vor pleca mii de colegi la pensie în următorii 5 ani. Dacă sistemul energetic nu se schimbă fundamental, clar vor avea nevoie de personal. Din 1997, de când au început restructurările în minerit, au dispărut 30 sau 40 de mii de locuri din Gorj și nu au fost completate cu altele", a mai spus Pârvulescu.


Liderii PNL Gorj au făcut în ultima vreme declarații potrivit cărora nu vor fi concedieri în CE Oltenia, dar teama salariaților este cu mult mai mare, riscul fiind de intrare în faliment.

Vizualizări: 2,586

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: