Florin Piersic, la al patrulea spital după o infecție de la o branulă

Medicii au anunțat că Florin Piersic a fost operat. Medicii i-au înlocuit proteza de la picior, cea care a stat la baza infecției care s-a generalizat. După intervenția chirurgicală, marele actor a fost transferat la Terapie Intensivă.

Florin Piersic s-a infectat de la o branulă, cel mai probabil, au declarat medicii de la Institutul Inimii din Cluj, miercuri, în ziua când au anunțat că actorul a fost transferat la Institutul Matei Balș din București cu infecție generalizată - septicemie. Înainte, pacientul a fost internat la Spitalul Militar din Cluj, care a negat oficial că Florin Piersic s-a infectat la ei. Astăzi, a ajuns în al patrulea spital.

Piersic a fost internat la Spitalul Militar din Cluj la mijlocul lui aprilie, apoi la finalul lunii a ajuns la Institutul Inimii din Cluj, „unde a venit cu infecție”, a explicat pentru HotNews.ro un medic de la Institutul Inimii. Spitalul Militar din Cluj a precizat, printr-un comunicat oficial, că pacientul nu s-a infectat la ei.

Infecțiile asociate actului medical (IAAM), cunoscute și ca infecții spitalicești sau infecții nosocomiale, nu reprezintă un fenomen românesc, ci pot fi prezente în orice spital din lume. Diferența fundamentală, potrivit declarațiilor mai multor miniștri ai sănătății, indiferent de partidul din care au făcut parte, este aceea că în spitalele românești persistă tendința ca infecțiile să fie ascunse. Consecința este subraportarea și ascunderea stării reale în fața pacienților și a familiilor.

În cazul Piersic, directorul medical al Institutului „Matei Balş”, ​Adrian Marinescu, a afirmat, în intervenții la Antena 3 și la Digi 24, că nu este certă sursa infecției. ”Nu ştiu dacă este discuţie de branulă sau este o discuţie generală că există riscul ca dintre bacterii, cum este şi stafilococul, să dea infecţia”.

Florin Piersic nu este prima personalitate afectată de infecțiile nosocomiale din spitalele românești. Potrivit medicilor, situația lui Florin Piersic, 88 de ani, este serioasă, dar stabilă.

În schimb, în cazurile actorului Ion Caramitru, omului de cultură Iosif Sava sau antrenorului Nicolae Mărășescu, infecțiile contractate în spital le-au adus sau grăbit sfârșitul.

Vizualizări: 1,424

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: