Fiul lui Călinoiu, la trântă cu ANI. Decizie!

Agenția Națională de Integritate creează probleme în familia fostului președinte al Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu.

Deși a obținut un mandat de consilier județean, Călinoiu este obligat să renunțe la el. Potrivit ANI, fostul șef al Consiliului Județean se află în stare de incompatibilitate până la data de 28 ianuarie 2023, iar din acest motiv nu are voie să ocupe funcții publice.

Și fiul lui Călinoiu are probleme din cauza ANI. Farmacistul șef al spitalului din Târgu Jiu a fost declarat incompatibil. Ion Mădălin Călinoiu a contestat în instanță decizia ANI. Dosarul a fost înregistrat în iunie, pe rolul Tribunalului Gorj.

Marți, 6 octombrie, chiar la primul termen, judecătorii gorjeni au declinat soluționarea cauzei în favoarea Curții de Apel Craiova.

„Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Gorj - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, invocată de pârâtă. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Curţii de Apel Craiova - Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. Fără cale de atac”, a decis instanța.

Mădălin Călinoiu a cerut anularea raportului ANI. „În perioada 22 noiembrie 2016 – 23 ianuarie 2018, a exercitat simultan funcția de farmacist șef secție în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și calitatea de administrator în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006, coroborate cu dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. g) din același act normativ (în vigoare începând cu data de 22 noiembrie 2016)”, a transmis ANI pe 2 iunie.

Vizualizări: 3,360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: