Filip vrea Muzeu Minier, dar nu se înțelege cu cei de la CE Oltenia
Primarul din Rovinari, Robert Filip, insistă pe lângă oficialii Complexului Energetic Oltenia să îi dea terenuri și un depozit pentru care compania plătește impozite, dar nu le folosește. Edilul și-ar dori să transforme zona într-una turistică. Să înființeze un muzeu dedicat activității minerilor și să facă un circuit de off-road. Momentan, nu a găsit înțelegere la cei din conducerea companiei și revine cu noi adrese.
Robert Filip a explicat că, dacă ar avea deja terenurile pe care le-a solicitat celor de la Complexul Energetic Oltenia, ar obține bani de la Compania Națională de Investiții să le schimbe fața.
Are în plan să înființeze un muzeu al minerilor în zonă. Până acum, s-a lovit de refuzul celor de la compania energetică. „Mi-au trimis hârtii când am cerut Muzeul Minier, care e finanțabil pe CNI, că nu au timp. Acum două - trei luni. Nu s-a mai revenit de atunci. Spun în fiecare zi că ei plătesc impozite pe bunuri pe care nu le folosesc și eu vreau să le iau, să le dau o valoare. Ca să nu fie de acord AGA, ar fi trebuit să facă Directoratul un demers și mă duceam, așa cum m-am dus când am preluat cele 20 de hectare și le explicam. Eu nu iau ceva ca să dărâm. Iau terenuri aflate în paragină, băgăm bani, le dezvoltăm și sunt tot ale lor, ale statului”, a declarat primarul Robert Filip, la Tele3.
Pe modelul văzut la nemți, primarul Robert Filip vrea să pună în valoare zona astfel încât să atragă turiști și la Rovinari. „Avem istoric, că am luat cele 20 de hectare și vrem să luăm și acel depozit. Plătesc eu din buzunarul meu, să îi duc în Germania, să le arăt ce au făcut nemții, cum au făcut un muzeu minier, unde putem să aducem și mașini cum aduce Adi Câmpeanu la Runcu. La noi, la drift-uri au fost 12 mii de oameni în trei zile. Au mâncat, au dormit, au umplut hotelurile din Târgu Jiu. Eu cresc valoarea acestor terenuri pentru că investesc în ele”, a mai adăugat edilul din Rovinari. (M.M.)