Festivalul Național de Muzică Folk și Baladă „Poarta Sărutului” revine la Târgu Jiu:

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Național de Muzică Folk și Baladă „Poarta Sărutului” se va desfășura în perioada 9-11 august 2024, reunind tineri talentați și artiști consacrați ai folkului românesc. Evenimentul va avea loc la Teatrul de Vară „Nelu Dumitru” din Târgu Jiu.

Festivalul este o competiție deschisă tinerilor interpreți și grupurilor folk din întreaga țară, care doresc să-și afirme potențialul artistic. Concursul este dedicat celor cu vârste între 12 și 25 de ani, care nu au câștigat Marele Premiu și Trofeul în edițiile anterioare. Concurenții vor prezenta două piese originale, dintre care una trebuie să fie un cântec de dragoste sau unul patriotic.

Programul Festivalului:

Vineri, 9 august 2024, ora 19:00 – Concursul de muzică va fi urmat de recitaluri susținute de Ducu Bertzi, Dana Florian, Trupa Denvar, Folk Group Basarabia și Andrei Șchiopu.
Sâmbătă, 10 august 2024, ora 19:00 – Continuarea competiției muzicale și recitaluri ale artiștilor Maria Gheorghiu, Adrian Beznă, Ovidiu Mihăilescu și Nicu Zotta.
Duminică, 11 august 2024, ora 19:00 – Decernarea premiilor și Gala Laureaților vor fi urmate de recitaluri ale lui Mircea Vintilă, trio-ul Sunt un frate tânăr (Teo Boar, Vlady Cnejevici, Dorin Andone), Dan Vană și Didina Curea.


Ediția din acest an va include, de asemenea, lansări de albume discografice și cărți, precum și prezența a patru laureați ai edițiilor anterioare: Didina Curea (2006), Adrian Beznă (2008), Nicu Zotta (2009) și Andrei Șchiopu (2023). Juriul festivalului este compus din Sorin Minghiat (președintele juriului), Dan Vană, Dana Florian, Spiridon Popescu și Ovidiu Mihăilescu.

Atmosfera va fi întreținută de îndrăgiții folkiști Adrian Beznă și Ovidiu Mihăilescu, care vor fi amfitrionii festivalului.

Prețul unui bilet este de 15 lei.
Prețul unui abonament pentru toate cele trei zile este de 30 de lei.
Intrarea este liberă pentru copiii cu vârsta de până la 7 ani și pentru persoanele cu dizabilități, pe baza unui act doveditor.

Vizualizări: 767

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: