Fermier din Gorj: Cerealele din Ucraina au salvat zootehnia de la noi

În scandalul cerealelor venite din Ucraina, au fost și câștigători din România. Mulți fermieri au cumpărat porumb mai ieftin de la ucraineni și așa au reușit să păstreze produsele lor la aceleași prețuri. Confirmă acest lucru și un fermier din Gorj. 

Ion Cherciu, din Crasna, a declarat că mult discutatele cereale aduse de ucraineni în România și vândute aici au salvat zootehnia de la noi. 

"Ucraina a făcut porumb de ne salvă şi pe noi, în zootehnie. Datorită ucrainenilor, noi am fost câştigaţi. De nu veneau ucrainenii, zootehnia era pusă pe butuci sau acum vorbeam de scumpiri mari și în această sferă, de scumpiri la pâine și multe altele. Așa am cumpărat mai ieftin de la ei și ne-am descurcat și noi", a spus fermierul. 

Polonia și Ungaria au impus restricții pentru importurile de cereale din Ucraina, iar Polonia a blocat chiar tranzitul grânelor ucrainene spre alte țări. Fermierii din România care au investit în cereale se plâng și ei că importurile masive din Ucraina i-ar fi adus în pragul falimentului. România nu a impus restricții până acum, dar a anunțat că, pentru început, va monitoriza mai atent importurile de cereale.

Vizualizări: 2,531

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: