Persoană dată dispărută, găsită de salvamontiștii gorjeni

Misiune încheiată cu succes pentru salvamontiștii gorjeni! Noaptea trecută ei au fost solicitați să intervină în cazul unei persoane care se rătăcise în zona Vârful Plopu- Valea Gilortului din Masivul Parâng. 

După câteva ore de căutări salvatorii din baza Salvamont Rânca au venit cu o veste bună: 

"Salvamontiștii gorjeni au reușit sa găsească persoana dispărută și au transportat-o în locația unde era așteptată de către apartinatori", au transmis aceștia. 

În total, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 9 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel: 3 apeluri pentru Salvamont Maramureș, 2 apeluri pentru Salvamont Brezoi, 1 apel pentru Salvamont Prahova și Salvamont Bușteni, 1 apel pentru Salvamont Alba, 1 apel pentru Salvamont Județul Brașov, 1 apel pentru Salvamont Sinaia, 1 apel pentru Salvamont Gorj.

În cazul acestor intervenții au fost salvate 23 persoane, dintre acestea 2 fiind predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital. 

S-au primit 23 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană si despre domeniile schiabile.

Vizualizări: 972

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: