Fenomen spectaculos. Aurora boreală, pe cerul României

Aurora boreală uimitoare, cea mai strălucitoare din ultimele două decenii, a putut fi observată în această seară în mai multe zone din România. Fenomenul natural spectaculos a fost surprins în județul Timiș de către Alex Babiuc din localitatea Șandra și Andrei Gornic din Paniova. 

Aurora boreală din această seară a reprezentat o experiență de neuitat pentru locuitorii României, fiind cea mai strălucitoare și cea mai extinsă observată pe cerul țării în ultimii 20 de ani cel puțin. Cei care au avut privilegiul de a fi martorii acestei minuni naturale au avut parte de un spectacol cosmic de neegalat.

Nu doar în Timiș, ci și în alte regiuni ale țării, precum Bihor, Cluj, Caraș Severin, București, Giurgiu, Ialomița, Tulcea și altele, oamenii au putut să vadă acest spectacol al luminilor nordice. Aurora boreală a strălucit transformând cerul.

Acest fenomen extraordinar a fost anticipat cu ajutorul unei hărți care prezintă predicția activității aurorei, iar Kp-indexul a ajuns la 7, indicând o activitate solară intensă. Pentru cei dornici să afle mai multe despre activitatea solară și despre aurora polară, informații detaliate pot fi găsite la adresa: https://www.spaceweatherlive.com/en/auroral-activity.html

Foto: Alex Babiuc

Galerie foto


Vizualizări: 1,718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: