Redacția Pandurul angajează! Trimite CV-ul tău însoțit de răspunsul la întrebarea: De ce ai vrea să lucrezi la Pandurul? la [email protected] până la data de 15 ianuarie 2025.

Căutăm jurnaliști entuziaști, cu dorința de a face diferența. Experiența este un plus, dar dacă ai talent, ne dorim să te cunoaștem chiar dacă ești la început de drum! Vrem să ai abilități excelente de scriere și documentare, ar ajuta să ai capacitatea ori deschiderea de a lucra sub presiunea termenelor limită. Noi îți oferim un mediu de lucru prietenos și creativ, unde ideile tale vor fi valorizate, șansa de a crește profesional, prin acces la traininguri și mentorat de la cei mai buni din domeniu, posibilitatea de a lucra la materiale care au impact real în comunitatea din Târgu Jiu și nu numai și un pachet salarial atractiv, adaptat pe experiența și performanța ta.

 

(închide)

Federația Rusă amenință Republica Moldova

Federația Rusă a amenințat Republica Moldova cu consecințe grave în cazul în care încearcă să „preia prin forță” regiunea separatistă Transnistria. Declarațiile vin pe fondul întreruperii livrărilor de gaze rusești de către Gazprom de la 1 ianuarie 2025.

Rusia a avertizat că va asigura protecţia cetăţenilor săi din Transnistria şi orice acţiune care le ameninţă securitatea va fi considerată un atac asupra Federaţiei Ruse.

„S-a ajuns la punctul în care unele capete înfierbântate de la Chişinău, aparent încurajate de funcţionarii NATO şi UE, au început să fantazeze cu privire la modul de a utiliza criza energetică din ţară pentru a rezolva prin forţă problema transnistreană. Ei susţin că Rusia ar ţine ostatici locuitorii din stânga Nistrului şi că este indiferentă faţă de ruşii din Transnistria. Voi repeta, în special pentru cei care răspândesc această prostie: nimeni nu ar trebui să aibă îndoieli că Rusia va răspunde în mod adecvat la orice provocare şi va asigura protecţia cetăţenilor săi din Transnistria, a contingentului de menţinere a păcii, a militarilor din Grupul operaţional al forţelor ruse şi a depozitelor militare din satul Cobasna. Orice acţiune care le ameninţă securitatea va fi considerată un atac asupra Federaţiei Ruse în conformitate cu dreptul internaţional”, a declarat miercuri, în briefingul său de presă, purtătoarea de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

Deşi regiunea prorusă transnistreană - unde Rusia menţine circa 1.500 de trupe încă din anii 90, încălcând dreptul internaţional - riscă să se confrunte cu o criză economică şi umanitară, iar soluţii ar fi, Moscova a refuzat discutarea unor rute alternative pentru gazul rusesc destinat Transnistriei, şantajând Chişinăul şi pretinzând plata unei datorii pe care Republica Moldova nu o recunoaşte.

Gazul rusesc nu va mai putea ajunge în Transnistria de la 1 ianuarie 2025, întrucât expiră acordul de tranzit dintre Gazprom şi Ucraina, iar Kievul a anunţat că, în condiţiile războiului de agresiune al Rusiei, refuză să îl mai prelungească.

Gazul rusesc ar putea ajunge însă în Transnistria prin Turcia, Bulgaria şi România, însă Gazprom condiţionează această soluţie de plata unei pretinse datorii a Chişinăului. Este vorba despre o datorie legată de livrări anterioare ale Gazprom către Republica Moldova, care, conform calculelor ruseşti, se ridică la 709 milioane de dolari, în timp ce autorităţile de la Chişinău nu recunosc decât o plată datorată de 8,6 milioane de dolari.

Vizualizări: 533

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: