Fasole batuta cu usturoi. Reteta traditionala, de post

Fasole batuta cu ceapa si usturoi, o reteta de post cu mare succes printre romani. Mai ales in perioada postului mancam multa fasole.

Este un preparat satios si foarte gustos, preferat de toata lumea. Reteta de fasole batuta nu are cum sa nu iasa daca pui fasolea din timp la inmuiat, asa va fierbe mai repede si mai usor.

Fasole batuta cu ceapa si usturoi. Reteta traditionala
Ingrediente:

500 grame fasole uscata
4-5 cepe
4 linguri de ulei de floarea-soarelui
o jumatate de capatana de usturoi
2 linguri bulion
sare
piper

Mod de preparare:

Fasolea se pune la înmuiat în apa calduta cu cateva ore înainte de preparare. Cel mai bine ar fi sa fie lasata la inmuiat peste noapte. A doua zi se fierbe foarte bine în 2-3 ape. (Atentie, de fiecare data apa trebuie sa fie calda, nu rece!).

În ultima apa, se lasa la foc mic, sa fiarba atat cat are nevoie. Pentru un gust aparte, poti adauga rondele de morcov, boabe de piper si 2-3 frunze de dafin. Piperul si frunzele de dafin se vor înlatura ulterior, cand se paseaza fasolea.

Pe wowbiz gasesti reteta completa de fasole, preparat traditional si foarte gustos.

Vizualizări: 1,805

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: