Salamul de biscuiți cu nucă de cocos
Salamul de biscuţi se poate realiza cu diferite ingrediente, dar cel mai bun şi uşor de realizat este salamul de biscuţi Rafaello, numit aşa datorită interiorului alb, realizat din lapte şi fulgi de nucă de cocos.
Pentru salamul de biscuiţi se folosesc biscuiţii preferaţi de fiecare dintre noi, iar pentru partea interioară a salamului, cea care îi dă numele, se foloseşte lapte condensat şi nucă de cocos.
Ingrediente:
400 g biscuiți simpli
400 ml lapte condensat
200 g nucă de cocos
100 g unt
100 g zahăr
2 foi napolitană
40 g cacao
120 ml apă
15 ml esență de rom
Mod de preparare:
Într-un bol turnăm laptele condensat peste care adăugăm nuca de cocos, foile de napolitană mărunțite și amestecăm foarte bine. Turnăm compoziția pe o folie alimentară și formăm o ruladă, pe care o punem la frigider.
Pentru sirop, punem apa la fiert, adăugăm zahărul, pudra de cacao, untul și esența de rom. Mixăm bine până obținem un sirop fin și omogen.
Într-un bol separat, mărunțim biscuiții cu ajutorul unui blender.
Adăugăm siropul pregătit anterior și turnăm compoziția obținută pe o folie alimentară. Așezăm rulada pregătită anterior peste compoziţia întinsă uniform și rulăm prăjitura ca o ruladă. Se lasă la frigider 2-3 ore înainte de servire.