Blat de pizza fara drojdie. Cum pregatesti blatul pentru pizza
Blat de pizza fara drojdie. Cum pregatesti blatul pentru pizza daca nu ai sau nu vrei sa folosesti drojdie.
Blatul de pizza fara drojdie iese subtire si crocant. Cum pregatesti blat de pizza daca nu ai drojdie.
Reteta de blat pentru pizza poate fi combinata apoi cu ce topping iti dorest, in functie de preferinte. Unii prefera pizza simpla, cu doar cateva ingrediente, altii, din contra, vor un topping bogat.
Blat de pizza fara drojdie. Cum se pregateste
Ingrediente pentru 4 pizza cu diametrul de 30 de centimetri:
500 grame faina
250 ml apa
1 lingura iaurt
sare
ulei de masline
Mod de preparare:
Intr-un vas pui jumatate din cantitatea de faina (250 grame), adaugi 250 ml apa, uleiul, iaurtul si sarea si amesteci bine. Acoperi vasul cu o folie de plastic si lasi aluatul sa se odihneasca timp de 30 de minute, timp in care va deveni elastic si usor de manevrat.
Dupa 30 de minute, adaugi treptat si restul de faina, apoi framanti pana obtii un aluat omogen si elastic.
Vezi aici cum se pregateste blatul pentru pizza fara drojdie.