Explozie la o stație GPL. Update: Peste 30 de răniți. Explozii în lanț!

Știrea inițială O explozie a avut loc sâmbătă la o stație GPL din Crevedia, pe DN1A. Din primele informații se pare că există cinci persoane rănite, care sunt evaluate medical. Nu se ştie exact care este starea acestora.

Mai multe ambulanțe și un elicoper sunt în drum spre locul exploziei.

Update 22:44

Într-o declarație acordată postului Digi24, premierul Marcel Ciolacu a confirmat că ia parte la celula de criză de la MAI și a anunțat că Guvernul ia în calcul activarea Mecanismului de protecție civilă al UE.

„Trebuie să existe o comanda unică la MAI pentru a gestiona situația. Luăm în calcul să activăm Mecanismul European de Protecție Civilă. Trebuie prima data stabilizați pacienții”, a spus Ciolacu.

Update 21:26

Radu Ţincu, medic ATI la Floreasca, a declarat, la Digi 24, că la spital a fost declanşat Planul Alb, personalul fiind mobilizat de la domiciliu pentru a întări liniile de gardă şi a face faţă acestui eveniment. Astfel, cadrele medicale vor veni de acasă pentru a elibera locul şi să gestioneze numărul suplimentar de victime.

21:21

După producerea celei de-a doua explozii, cinci pompieri care interveneau la fața locului au fost răniți, ei primind îngrijiri medicale.

Pompierii răniți se adaugă astfel celor șapte victime transportate la spital. Amintim că o persoană a fost declarată decedată.

21:03

O nouă explozie s-a produs la stația GPL din Crevedia, cuprinsă de flăcări.

20:40

Potrivit IGSU, arderea se manifestă cu flacără violentă la 2 cisterne şi o casă.

„Până la acest moment, 6 victime vor fi transportate la spital în Bucureşti cu arsuri considerabile pe suprafaţa corpului. Totodată, 2 victime (atac de panică, vărsături) au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din Dâmboviţa/Târgovişte”, a transmis sursa citată.

20:31

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Digi24: „Examinăm posibilitatea transferului în străinătate a pacienților”

„Există și decese, nu pot să vă confirm dacă unul sau două în momentul de față. Există circa opt victime, care au diferite grade de arsuri pe corp. Una dintre ele, cu arsuri extinse, este la Spitalul de Arși. Celelalte sunt îndrumate către spitalele care au secții de arși, respectiv Bagdasar și Floreasca”.

„Examinăm și vom lua o decizie dacă este nevoie să transferăm în strainătate unii dintre acești pacienți, în cazul în care la spitalele din București va fi depășită capacitatea de intervenție”.

Ştire în curs de actualizare.

Vizualizări: 1,998

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: