Expiră sau nu berea odată cu trecerea timpului!

În timp ce în cazul vinului acesta devine mai bun cu trecerea timpului, în cazul berii situația stă diferit. Chiar dacă nu expiră și poate fi consumată fără probleme, berea își mai pierde din proprietăți odată cu trecerea timpului.

„Berea nu expiră în sine, dar nu reușește să-și păstreze prospețimea”, a precizat pentru plaitech.ro Tara Nurin, jurnalist și educator pentru bere și băuturi spirtoase. „Aceasta înseamnă că atâta timp cât bei o bere cu alcool o bere veche nu te va ucide și nici măcar nu te va îmbolnăvi. Totuși, în funcție de stilul și calitatea berii, aceasta își poate pierde strălucirea”, a spus specialista. 

Multe beri au date de expirare sau de consum pe etichete sau cutii, dar asta nu înseamnă că se vor strica brusc în acea zi anume. Cheia este să căutați semne că produsul a depășit perioada maximă la care poate fi consumat.

„Berile care sunt mai malțoase și/sau mai bogate în alcool durează de obicei cel mai mult”, a mai precizat specialista  care a explicat ce bere rezită mai mult: „Berea neagră, cea cu malț, pot avea uneori un gust încântător ani sau decenii mai târziu. Stilurile belgiene care sunt refermentate în sticlă – adică drojdia a fost adăugată chiar înainte de acoperire – sunt unele dintre cele mai durabile, deoarece drojdia continuă să transforme berea”. 

Berea nu expiră în adevăratul sens al cuvântului, adică nu devine un pericol pentru sănătate dacă este consumată după termenul de valabilitate de pe ambalaj. Dacă aceasta este depozitată corespunzător, o bere veche nu-ți va cauza probleme de sănătate. 

Cu toate acestea este nevoie de o discuție mai lungă deoarece, chiar dacă berea nu expiră, gustul acesteia se schimbă considerabil după o perioadă lungă de timp. Rapiditatea cu care acest lucru se întâmplă crește dacă berea nu este depozitată corespunzător sau dacă au existat probleme în procesele de fabricație și îmbuteliere.

Vizualizări: 1,020

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: