“Este momentul să vedem dacă sistemul energetic funcționează fără CE Oltenia”

“Susțin protestul minerilor din Piața Prefecturii, dar cred că numai o grevă poate rezolva revendicările acestora”, a declarat Ion Popescu, președintele Sindicatului Renașterea Jilț Sud. Popescu a făcut referire la protestul inițiat de Nicu Bunoaica, un alt lider sindical din Complexul Energetic Oltenia.

Liderul Renașterea spune că a participat de-a lungul anilor la multe proteste, a reamintit marșul făcut de mineri pe jos până la București, protestele cu mii de oameni de acum câțiva ani, dar spune că doar greva de acum doi ani le-a adus salariaților CE Oltenia drepturi în plus. “Este momentul să vedem dacă sistemul energetic național functionează fără Complexul Energetic Oltenia”, a spus Ion Popescu, reamintind că după o săptămână de grevă a minerilor, sistemul energetic era aproape de colaps.

După ce Comisia Europeană a anunțat că investighează ajutorul de stat primit de CE Oltenia anul trecut, mulți lideri de sindicat cred că perspectiva închiderii companiei este una reală. “Dacă nu se aprobă planul de restrcuturare, CEO în scurt timp nu va mai exista”, a spus Ion Popescu.

Circa 50 de salariați ai CE Oltenia au protestat luni la Târgu Jiu, cerând pensionarea mai devreme și condiții mai bune de muncă. O reacție la protest a avut și compania. "Analizând lista de revendicari facută public de conducerea sindicatului, s-a constatat că solicitările privind modificarea legii pensiilor sunt de atributul Parlamentului României pentru a putea fi aprobate. Referitor la trimiterile legate de activitatea de achiziții și încadrarea în normele de mediu, facem precizarea că în desfășurarea acestor activități sunt respectate normele legale ce reglementează domeniile respective", a transmis compania.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia transmite că are disponibilitate de dialog, respectând normele privind informarea salariatilor cu privire la aspectele economice si sociale cu care se confrunta societatea. (A.A.)

foto arhivă

Vizualizări: 5,468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: