Mineri: Suntem obosiți. Nu ne mai putem duce picioarele

Zeci de mineri și energeticieni au protestat, luni, începând cu ora 07:00, în fața Prefecturii Gorj. Oamenii cer reducerea vârstei de pensionare, condiții de muncă mai bune, dar și salarii mai mari. Angajații Complexului Energetic Oltenia spun că vor continua protestele și asta în cazul în care nu le vor fi luate în calcul doleanțele.

”Vrem să intrăm și noi în aceeași grupă cu alții. Vrem să ieșim la pensie mai devreme pentru că deja suntem obosiți. Nu ne mai putem duce picioare și cred că sunt destul de mulți tineri care să ne țină locul. Așa nu ar mai pleca afară, dar să le dea și bani. Vrem să fim cât mai mulți în stradă. Luptăm pentru toți, nu numai pentru noi minerii(...) Protestăm pentru reducerea vârstei de pensionare. Lumea a îmbătrânit, personal tânăr nu prea mai este. Stăm aici până când se va rezolva”, au spus câțiva mineri.

Alții se plâng și de condițiile grele de muncă. ”Protestăm ca toți ceilalți. Condițiile de muncă sunt grele, iar vârsta este înaintată. Sperăm să se rezolve această problemă, altfel vom continua protestele”, a mai spus un miner.

Liderul de sindicat de la Cariera Lupoaia, Nicu Bunoiaca, spune că oamenii s-au săturat și au vrut să iasă în stradă: ”Acest protest este al minerilor și al energeticienilor, nu îmi aparține mie. Este un protest prin care cerem implementarea unui proiect la Camera Deputaților, privind reducerea vârstei de pensionare. Probabil va veni sfârșitul Complexului Energetic Oltenia. Nu vom pleca de aici până când nu vom fi ascultați și chemați la Guvern. Vrem să vină tinerii în minerit, nu să se închidă, ci să fie aliniat la standardele europene. Este ultimul tren, iar dacă îl pierdem va fi vai de noi”.

Protestele au fost aprobate pentru perioada 8-11 februarie 2021, între orele 07:00-11:00, respectiv 15:00-17:00.

Vizualizări: 7,798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: