Elicopterul SMURD a aterizat cu greu la Târgu Jiu, printre fotbaliști!

Elicopterul SMURD, sosit luni seara la Târgu Jiu pentru a prelua un rănit după accidentul de la Bălești, a reușit să aterizeze cu greu pe terenul 3 din incinta Complexului Sportiv Municipal. Derutat probabil de prezența sportivilor pe teren acesta  a încercat să se îndrepte spre heliport apoi a revenit pe terenul de fotbal unde era în desfășurare un antrenament.

Sosirea elicopterului SMURD și a ambulanței pe terenul trei a anulat antrenamentul echipei lui Nicolae Sarcină, ACS Viitorul, care avea programat un antrenament la acea oră pe terenul 3!

În primă fază elicopterul a încercat să aterizeze pe teren dar pe jumătate din acesta se aflau fotbaliștii de la echipa care joacă pe terenul de la Târgu Jiu, și care, probabil că plătise pentru acel antrenament, așa cum prevede o Hotărâre de Consiliu Local. Pe cealaltă jumătate de teren erau două instalații mobile de irigare a terenului care se aflau în funcțiune la acea oră, 19:00.  Cum terenul părea ocupat, elicopterul a avut o tentativă de a ateriza pe heliport, despre care se tot spune că a fost finalizat dar care, se pare că tot nu funcționează nici pe timp de zi și nici noaptea. 

Până la urmă fotbaliștii au fost convinși să iasă de pe teren și să renunțe la antrenament deși o perioadă, după aterizare și sosirea ambulanței, s-au mai antrenat în jurul elicopterului câteva minute. Ulterior, aflând că elicopterul va staționa mai mult de o oră, cam cât ar fi avut și antrenamentul echipei, s-a renunțat la pregătire. 

Trebuie menționat că elicopterele SMURD care vin la Târgu Jiu aterizează doar pe terenul trei din stadion, deși există un heliport la câțiva pași de teren, pe Insuliță. Și acesta a fost modernizat recent și chiar recepționat de municipalitate fiind anunțată finalizarea lucrărilor înainte de alegeri. 

Galerie foto



Vizualizări: 5,300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: