Drumul lui Călinoiu, deszăpezit de localnici cu cenuşă şi rumeguş
Drumul județean 673 Mătăsari-Turceni a fost uitat anul acesta de cei care trebuia să-l deszăpezească. Șoferii care circulă pe acest drum sunt expuși la accidente în orice moment din cauza stratului de gheață care în unele zone măsoară câțiva centimetri în grosime. Noroc cu localnicii, care au aruncat pe drum cenuşă sau rumeguş, pentru a reduce astfel riscul de accidente.
Ciudat este faptul că de la Ciuperceni și până la Mătăsari drumul a fost deszăpezit și chiar s-a folosit material antiderapant. Chiar dacă nu se circulă la fel ca pe drumurile naționale, cel puțin acest tronson este practicabil. Coșmarul începe din Mătăsari spre Turceni, unde partea carosabilă este acoperită cu gheață. Șoferii se plâng de starea drumului, iar localnicii sunt de acord cu conducătorii auto și chiar îi compătimesc. „Este vai de săracii șoferi pe drumul ăsta. Mă mir că nu s-a întâmplat nicio nenorocire până acum. Pur și simplu mașinile alunecă în toate părțile pe gheață. Când se întâlnesc două mașini mai întâi opresc ca să poată trece una pe lângă cealaltă. Sunt locuri în care stratul de gheață are și câte cinci centimetri, iar dacă roata alunecă, deja mașina o ia în toate părțile. Iarna asta nu s-a intervenit cu nimic pe drumul ăsta și e păcat. A trecut un singur utilaj, dar cu lama ridicată. În Dragotești și Mătăsari este și modernizat și în mod sigur o să se strice asfaltul, dar asta e. Alți bani, altă distracție. În restul comunelor gheața a mai acoperit din gropi”, a precizat un localnic din Bolboși.
Localnicii au intervenit cum au putut
Sătenii din localitățile străbătute de drumul județean nu au stat. Au pus mâna pe lopeți și au deszăpezit în zonele periculoase cu ce au putut și cum s-au priceput. „Să le fie rușine pentru că nu au intervenit deloc pe acest drum județean. Să nu-i prindem că vin la noi la poartă să cerșească voturi. Primarii au mers non stop prin comună și drumurile din sate arată mai bine ca ăsta. Nu putem să stăm liniștiți când vedem ce avem la poartă. Oricine poate face accident pe acest drum. Dacă pe ei nu-i interesează, noi nu vrem să avem oameni pe conștiință. Am dat și noi cu sare, cu cenușă, cu resturi de cărbune și cu rumeguș, dar nu am reușit să facem mare lucru. Nici măcar nisip nu au adus pe marginea drumului, că îl împrăștiam noi”.