Dragoș Militaru se înscrie la Licența Pro pentru a antrena în Liga 1

Antrenorul gorjean Dragoș Militaru nu a semnat încă cu o altă echipă după despărțirea de Unirea Dej. Desemnat anul acesta cel mai bun antrenor din Liga 2, acesta vrea acum să urmeze cursurile pentru Licența PRO, cea care îi permite să antreneze în Liga 1.

Dragoș Militaru s-a despărțit în această vară de Unirea Dej, echipa cu care a avut un parcurs deosebit de bun reușit să promoveze mai întâi în liga secundă și apoi să se bată la promovarea în Liga 1.

După ce s-a despărțit de Unirea Dej, antrenorul gorjean încă nu și-a găsit un nou angajament, dar nu duce lipsă de oferte, conform propriilor afirmații.

Cel mai tânăr antrenor din Liga 2 în ultimele două sezoane a dus echipa dejeană în play-off, după ce tot el o promovase din Liga 3, în vara anului 2021. În iarnă, olteanul a fost dorit de FC Botoșani, iar în această vară a fost foarte aproape de semna cu o altă echipă din Liga 1, pe surse fiind vorba despre Universitatea Cluj, cea care l-a instalat de curând pe Anton Petrea în locul lui Ioan Ovidiu Sabău.

Dragoș Militaru a explicat de ce nu s-a materializat ultima ofertă. ”Ca să antrenez la Liga 1, în acest moment, am nevoie de Licența PRO, pe care încă nu o am, dar sper ca, în perioada imediat următoare, dacă o să fie acum, peste două săptămâni, sau undeva în toamnă, să pot să fiu cursant la Licența PRO și atunci, din câte știu eu, se pot primi anumite derogări pentru a putea antrena ca și cum ai avea-o. Este un pas pe care doresc să îl fac și cred că este la fel de important ca găsirea unei echipei. Dacă aveam Licența PRO, acum eram în cantonament cu echipa”, a declarat Militaru, citat de liga2.ro.

Antrenorul originar din Târgu Jiu este convins că are calitățile necesare pentru a trece la următorul nivel, adică să antreneze o echipă din prima ligă. Cu doi ani în spate petrecuți pe banca unei echipe din Liga 2, una formată în mare parte din tineri jucători, Militaru e de părere că poate face față și în elită, unde să crească jucători.

Vizualizări: 846

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: