Două victorii la Turneul 2 și calificare la Turneul Semifinal

Echipa de baschet feminin U13 a CSM Târgu Jiu a câştigat două dintre cele trei partide din turneul disputat în acest weekend şi s-a calificat la Turneul Semifinal. Tinerele baschetbaliste pregătite de Laurențiu Răuț au reușit să câștige fără probleme partida de debut a turneului, scor 51-36, cu ABC Leii Bucureşti. 

Timp de trei zile, în perioada 23-25 februarie, Sala Colegiului Naţional ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu a găzduit meciurile Turneului 2 din Grupa B din Faza a II-a a Campionatului Național U13 Feminin. 

CSM Târgu Jiu a fost repartizată într-o grupă alături de CSM Constanța, ACS Genial Baschet 22 București și ABC Leii București. După primul turneu, disputat la Bucureşti, tinerele baschetbaliste de la CSM Târgu Jiu aveau nevoie de cel puţin două victorii pentru a merge la Turneul Semifinal. Determinate şi hotărâte să acceadă în faza superioară a competiţiei, junioarele lui Laurenţiu Răuţ au început tare turneul. Gorjencele s-au impus categoric în confruntarea cu ABC Leii Bucureşti, scor 51-36. Dacă în tur, echipa din Bucureşti s-a impus la doar o posesie, scor 37-35, de data aceasta, balanţa a înclinat net în favoarea echipei din Târgu Jiu. Cu un moralul bun după victoria cu Leii, fetele lui Laurenţiu Răuţ au defilat în confruntarea cu CSM Constanţa, scor 75-31, a informat site-ul oficial. 

Mult mai liniştite după cele două victorii, tinerele baschetbaliste de la Târgu Jiu au abordat cu multă încredere partida cu Genial Bucureşti. În tur, echipa din capitală s-a impus categoric. De data aceasta, lucrurile au stat cu totul altfel. Cu o galerie inimoasă în spate, fetele lui Laurenţiu Răuţ au făcut un meci excelent. Partida a fost una spectaculoasă, cu numeroase răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj şi cu un final pe muchie de cuţit. Meciul a intrat în prelungiri, unde a continuat în aceeaşi notă de echilibru şi puţin a lipsit ca CSM Târgu Jiu şă câştige meciul. A reuşit acest lucru echipa din Bucureşti, care s-a impus cu 53-52. 

CSM Târgu Jiu U13: Alexia Drăgușin, Arina Dragotescu, Alexandra Măda, Raluca Ciuvăț, Andreea Țîrcă, Anais Gîrjoabă, Ilaria Nassif, Silvia Bădoi, Ana Maria Besoi, Ranya Graure, Maria Petria, Sophia Paraschiv. Antrenor: Laurențiu Răuț.

CAMPIONATUL NAȚIONAL U13 FEMININ

EDIȚIA 2023-2024

FAZA II / GRUPA B / TURNEU 2

TÂRGU JIU, 23-25 FEBRUARIE 2024, SALA COLEGIULUI NAŢIONAL ”TUDOR VLADIMIRESCU”

SÂMBĂTĂ, 24 FEBRUARIE 2024, ORA 13.00

CSM TÂRGU JIU – ABC LEII BUCUREŞTI 51-36

SÂMBĂTĂ, 24 FEBRUARIE 2024, ORA 17.00

CSM TÂRGU JIU – CSM CONSTANŢA 75-31

DUMINICĂ, 25 FEBRUARIE 2024, ORA 10.00

CSM TÂRGU JIU – ACS GENIAL BASCHET 22 BUCUREŞTI 52-53

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: