Directorul Minprest, atac la un membru al Directoratului CEO
Acuzaţii grave ale directorului Minprest Serv Rovinari, la adresa unor oameni din Complexul Energetic Oltenia. Directorul Gabriel Giorgi susţine că anumite persoane din CE Oltenia nu vor ca Minprest să câştige licitaţii, deoarece nu primesc „para-ndărăt”. Cu alte cuvinte, şpagă.
CE Oltenia deţine 95% din acţiunile Minprest, astfel că legea îi permite să îi dea lucrări prin încredinţare directă, spune Giorgi. Doar că asta nu se întâmplă întotdeauna, iar Giorgi ştie motivul. „Există persoane în CE Oltenia care nu iubesc Minprest. Pentru că, atunci când vin contractele către Minprest, Minprest nu poate să vină cu para-ndărăt”, a spus Giorgi la TV Sud.
Directorul Minprest a şi exemplificat prin faptul că, atunci când a fost vorba de unele contracte de împăduriri în zone dificile, acestea doar că nu îi erau băgate pe gât. Când a apărut o împădurire într-o zonă bună, fiind un contract din care se putea face profit, lucrarea a fost scoasă la licitaţie. „Există un contract pe care noi îl negociem cu CEO din octombrie, sunt 60 de hectare de împădurit în zona Rovinari. Este primul contract din care Minprest poate să aibă un profit, suprafaţa este ca la carte, nu sunt multe neajunsuri. Tocmai această lucrare a fost scoasă pe SEAP. L-a câştigat Minprest până la urmă, dar unii din eşaloanele doi şi trei ale CEO au crezut că nu putem participa, nu ştiau că ne achitaserăm datoriile la buget”, a spus Giorgi.
Bălăcescu, acuzat de neimplicare
Gabriel Giorgi crede că ar fi utilă o analiză la nivelul Complexului Energetic Oltenia cu privire la această situaţie. „Ar trebui o analiză. Eu nu pot să-l bănuiesc pe domnul Bălăcescu că va face o analiză de genul acesta, când el tot timpul semnează împotriva Minprest. Nu pot. Este membru în Directorat. Nu îl bănuiesc de implicare în asta, ci de neimplicare. Domnul Bălăcescu răspunde de Minprest şi de serviciile suport”, a mai spus Giorgi la TV Sud.
Directorul Giorgi a explicat că pentru CE Oltenia ar fi benefic să lucreze cu Minprest tocmai pentru că o parte din profitul societăţii revine companiei energetice în calitate de acţionar, ca şi investiţiile făcute. Minprest are circa 1.100 de salariaţi şi prestează servicii atât pentru CE Oltenia, cât şi pentru alţi beneficiari.