Directorul DGASPC Gorj evită întrebările presei: Vineri terminase programul, luni are nimic de spus

Directorul de la Direcția Generală de Asistență și Protecție a Copilului (DGASPC) Gorj, Laurențiu Diaconescu, este sunat de jurnaliștii de la Pandurul încă de vineri pentru a explica câteva informații din comunicatul de presă remis de instituție după verificările la centrele deținute de unitate. Instituția a transmis că nu a primit nicio amendă, dar cinci angajați da. 

De ce au fost amendați salariații și nu instituția, ce măsuri vor fi luate? Vineri a spus că nu poate da declarații pentru că a terminat programul de lucru și așteaptă să fie sunat luni . Azi nu vrea să dea nicio declarație. 


Cinci angajați au fost amendați cu 18.000 de lei. Pe 11 iulie, trei salariați au fost sancționați cu amenzi contravenționale în cuantum total de 10.000 lei pentru gestionarea/manipularea necorespunzătoare a deșeurilor medicale, respectiv pentru sterilizarea neconformă a instrumentarului medical. 

Pe 12 iulie, o angajată a fost amendată cu 6.000 de lei pentru neaplicarea corespunzătoare a normelor tehnice de sterilizare de către personalul medical, iar o altă persoană a încasat amendă de 2.000 de lei pentru că au fost găsite medicamente expirate.


După finalizarea controalelor, DGASPC Gorj a trimis, triumfător, un comunicat în care anunța că nu are nicio problemă și că instituția nu a primit nicio sancțiune. Doar că cinci salariați au primit. A fost contactat vineri în jurul orei 15:00 pentru a explica de ce a fost aplicată amenda acelor angajați și care sunt măsurile pe care le va lua instituția. A spus că s-a terminat programul și că poate da informații luni.

Astăzi a fost resunat, însă a declarat că nu mai are nimic de comentat și că a spus ce avea de spus în comunicatul de presă. ”Doamna mea, eu toate le-am dat prin comunicatul de presă. Altceva nu am de zis, m-ați înțeles?”, a spus acesta

Mai departe a fost contactat Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, ca reprezentant al unei unități parte din comisia de verificare. El nu-și aduce aminte situațiile precise din control, dar spune că au fost amendați angajații pentru că aveau acele responsabilități în fișa postului.  

Vizualizări: 3,818

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: