Primarul unei comune din Gorj acuză oamenii că fură apa: 40% nu se regăsește

Multe gospodării din localitatea Cătunele, din Gorj, nu au apă. Sistemul de alimentare a avut de suferit după ce comuna a rămas fără curent, dar autoritățile vorbesc de o problemă și mai gravă. Se fură apă. "40% din apa consumată nu se regăsește în facturi"

Primarul Florinel Țuilă a anunțat că va monitoriza populația cu drona ca să vadă dacă oamenii udă grădinile cu apă din rețeaua publică.

"Nu reusim sa acumulam in bazine apa suficienta pentru a alimenta gospodariile ce se afla in zonele inalte, in timp ce o parte dintre dumneavoastra udati gradinile. La citirea apometrelor se constata ca se sustrage apa deoarece peste 40% din apa furnizata nu se regaseste. Va anunt ca fiind in situstia critica, vom proceda la urmarirea cu drona si in perioada urmatoare vom achizitiona un aparat de descoperirea circulatei apei. Cei ce udati cu apa prin apometru, va anunt ca apa este clorinata si nu veti obtine rezultate, in timp ce consatenii nostri sufar din lipsa minimului necesar", transmite edilul. 

Acesta a îndemnat oamenii sa folosească apa din fântâni pentru a uda grădinile. "Folositi fantanile publice, de aceea le-am sapat si amenajat! Toate sunt muzee! In ultima faza, vom proceda la interzicerea folosirii apei pentru udat! Rusine celor ce fura apa potabila! Daca vor fi prinsi vor suporta consecintele legilor, adica condamnari, asa cum consatenii nostrii sunt condamnati sa sufere! Exista si riscul arderii pompelor si caderii sistemului! Nu vom avea mila! Din motiv de disperare, voi recompensa personal pe cei ce-mi vor da informatii sigure despre raufacatori, cu mentiunea ca aceasta ar insemna simt civic si respect pentru comunitate", a mai transmis edilul.

Vizualizări: 7,524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: