Cine sunt primii care pleacă din CEO. Care este pericolul

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, solicită ocuparea imediată a locurilor de muncă rămase pentru a preveni evenimente periculoase. El spune că cele mai multe pensionări sunt de pe locurile de muncă unde sarcinile sunt dificile, iar acolo numărul angajaților a scăzut foarte mult.


Tomescu a afirmat că riscul de accidente de muncă și avarii majore este în creștere din cauza plecărilor în pensionare ale salariaților din locurile de muncă cele mai grele și solicitante din cadrul exploatației și mentenanței.

Salariații care ocupă aceste poziții solicitante sunt responsabili de o activitate extrem de dificilă, iar povara sarcinilor este transferată celor care rămân în activitate. Tomescu a subliniat că acest lucru a creat o situație critică și a făcut apel la conducerea companiei pentru a ocupa cât mai repede aceste locuri de muncă rămase, fie prin angajări, fie prin transferuri interne.

”Cei care pleacă în pensionare, cei care își depun dosarele pentru pensionare fără să mai țină cont că sunt pensiile mici, sunt salariații de pe locurile de muncă cele mai grele și cele mai solicitante din exploatare, din mentenanță pleacă salariați, iar acolo activitatea este foarte grea și sarcinile sunt puse pe umerii celor care rămân în activitate. De asta am și făcut apel la conducerea companiei să suplinească cât mai repede aceste locuri de muncă rămase pentru că altfel există riscul unor accidente de muncă și unor avarii foarte mari. Rămân oameni fără foarte puțini pe locurile de muncă cele mai solicitante, pentru că pleacă oameni fix acolo unde este munca cea mai grea”, a declarat vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu.

Vizualizări: 2,463

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: